Cercetător de la Harvard: „Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani”. Nu ai avut curaj să pleci din România pentru că erai prea bătrân?

(Last Updated On: December 12, 2019)

Nu ai avut curaj să pleci din România pentru că erai prea bătrân? Chiar vrei să te prindă suta de ani certându-te pe aici cu politicienii corupți? Un savant american crede că peste 20 de ani va putea opri procesul de îmbătrânire, chiar îl va face reversibil.. Ce bătrânețe vor avea cei din Germania și Franța și ce bătrânețe vor avea cei de aici.

Un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard Medical School crede că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani, a declarat acesta într-un interviu acordat postului american CBS News, transmite Mediafax, preluat de Digi 24. 

Cercetător de la Harvard: „Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani”. Nu ai avut curaj să pleci din România pentru că erai prea bătrân? 1

„Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la șoareci. Vom ști în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel”, a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de știință într-un laborator de la Harvard Medical School.

Acesta preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani.

Laboratorul lui Church lucrează și la eliminarea maladiilor genetice și la a-i face pe oameni imuni la toți virușii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”.

Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcția genetică încetinește, așa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la șoareci ca să le îmbunătățească funcțiile cardiace și renale, precum și conținutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Și un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini. Unele proiecte încearcă să învețe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni.

„Produsele veterinare pot fi la câțiva ani distanță, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirmă George Church.