Ce beneficii pierd cei cărora li se retrag decorațiile. A. Zegrean: „Cel mai puternic este locul de veci gratuit. Cei care au Steaua României primesc …”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că retrage decorațiile celor care au condamnări penale. Acest lucru înseamnă și pierderea unor beneficii.

“Cel mai puternic este locul de veci. Cei care au Steaua României primesc la moarte loc de veci gratuit.

Dar legea spune că în limita locurilor disponibile. Mai beneficiază de onoruri militare la înmormântare. Se trag şapte focuri de armă, vine armata, cu sicriul pe umăr, cu steagul naţional. Sunt mai multe beneficii. Pot să participe la diverse manifestări, trebuie să fie băgaţi în seamă când sunt manifestări naționale. Plus că se laudă cu ele.

Nu se mai dă scutire de impozit. Pe vremea lui Ceaușescu se dădea scutire de impozit, acum nu se mai dă”, a declarat Augustin Zegrean, la Digi24.

Klaus Iohannis a anunțat că a decis să retragă toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului Adrian Năstase, acțiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

Ramona Avramescu a scris pe Facebook: „UPDATE: Am găsit în arhivă știrea despre decorarea lui Adrian Năstase în 2002. Reporterul de la Cotroceni (nu eram eu, ci Raluca Belciu, care azi a editat știrea) a consemnat că la începutul ceremoniei a avut loc un cutremur de 5,2, care a zgâlțâit candelabrele din Sala Unirii. Coincidență? Nu cred 😊

Ce beneficii pierd cei cărora li se retrag decorațiile. A. Zegrean: „Cel mai puternic este locul de veci gratuit. Cei care au Steaua României primesc ...” 1

Vanitatea și aroganța continuă să îi facă probleme lui Adrian Năstase.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că îi va retrage decorația Steaua României, primită de la Ion Iliescu în 2002. Decizia vine după ce Năstase a apărut la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, unde fusese invitat pentru că legea prevede că persoanele decorate trebuie invitate la manifestații și ceremonii publice. Se pare că nu era primul an în care Adrian Năstase fusese invitat, dar a fost prima dată când a decis să și vină.

Și nu doar că a venit, dar a făcut tot posibilul să se facă remarcat: a stat destul de mult, s-a întreținut jovial cu alți invitați, s-a lăsat fotografiat. Se pare că a încercat chiar o interacțiune cu Klaus Iohannis, dar surse bine plasate mi-au relatat că, intenționat sau nu, președintele s-a retras strategic fix când Năstase se îndrepta spre el. Ca să fie sigur că nu a ratat nimeni prezența lui la Cotroceni, Adrian Năstase a scris și pe blog că a fost invitat la recepție, teoretizând în stilul caracteristic normalitatea ‘coabitării’ între președinte și reprezentanții partidelor de opoziție.

Doar că valurile pe care le-a făcut l-au determinat pe Iohannis să decidă retragerea decorațiilor acordate persoanelor condamnate penal la închisoare cu executare. Ghinion, cum s-ar zice. Nu doar pentru Năstase, ci și pentru domnul profesor Dan Voiculescu, devenit astfel victimă colaterală a vanității proverbiale a fostului premier. Voiculescu va pierde și el decorația pentru ‘Serviciu credincios’, primită în 2002, tot de la Ion Iliescu.”