Ce alegi? Dublarea alocațiilor pentru copii sau pensii speciale? Ce va face Iohannis după votul de astăzi din Parlament? 

Supărare mare la PNL după ce PSD a votat astăzi dublarea alocațiilor pentru copii. Din cauza asta, cei de la PNL spun că nu le mai iese bugetul. Cei de la PNL nu sunt supărați că legea pentru tăierea pensiilor speciale a fost amânată astăzi în Parlament.
Nu sunt bani la buget pentru copii? Păi cei de la PNL să taie toate pensiile speciale, cu excepția magistraților. Să taie de la armată, de la poliție, de la parlamentari. Nu este chiar așa de greu.

Dublarea alocaţiilor copiilor a fost aprobată de Camera Deputaţilor, cu 179 de voturi pentru şi 29 de abtineri, iar eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor, a fost amânată, pe fondul nemulţumirilor exprimate de magistraţi şi al protestelor grefierilor, anunță Observator Tv.

Ce alegi? Dublarea alocațiilor pentru copii sau pensii speciale? Ce va face Iohannis după votul de astăzi din Parlament?  1

Marcel Ciolacu, PSD, citat de DCnews:PSD a dublat azi alocațiile copiilor! Este un gest de normalitate, prin care arătăm că ne interesează viitorul României. Rușine celor de la PNL care și-au scos cartelele pentru a nu vota acest proiect dând din nou dovadă că fug de răspundere! În plus, încercările PNL de a lansa în spațiul public tot felul de scenarii alarmiste cu privire la creșterea alocațiilor demonstrează încă o dată amatorismul și nepriceperea acestor oameni. Pentru liberali, copiii României sunt importanți doar când sunt folosiți în jocurile lor politice”.

Ludovic Orban, citat de Digi 24.“S-a pornit o sarabandă de proiecte de lege fără fundamentare economică, care creează cheltuieli suplimentare şi reduc veniturile publice. Ieri s-au adoptat în comisia de muncă dublarea alcocaţiilor şi reducerea TVA care au un impact bugetar negativ de peste 18 miliarde, ceea ce ar însemna că dacă ar intra in vigoare ar duce deficitul de la 3,6% la 3,7%.

Nu putem accepta să aruncăm în aer România doar pentru că nişte politicieni care au rămas repetenţi în trei ani de guvernare continuă campania populistă.

O spun limpede, dar eu nu renunt la angajamentul nostru de a readuce România pe direcţia corectă şi de a demonstra clar că avem capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corectăm toate gravele deficienţe provocate de guvernele PSD.

Să ştie cei care azi iau decizii, că guvernul nu acceptă populismele PSD şi nu va accepta să facă praf bugetul numai pentru intenţia de răzbunare a unor politicieni care şi-au bătut joc de România în ultimii ani”