Câini vânaţi cu arbaleta, pe străzi din România: “Poliţie!!! Cineva să ne ajute să găsim criminalul!”

Poliţia a deschis o anchetă pentru găsirea unui bărbat care vânează câinii cu o arbaletă, pe străzile din Babadag, judeţul Tulcea.

Semnalul de alarmă a fost tras pe Facebook după ce pe străzi au fost găsiți doi câini asupra cărora cineva a tras cu o arbaletă.

Câini vânaţi cu arbaleta, pe străzi din România: "Poliţie!!! Cineva să ne ajute să găsim criminalul!" 1

“Babadag!!! Poliţie!!! Cineva să ne ajute să găsim criminalul!!! Azi-noapte un individ înarmat cu arc, arbaletă… nu ştiu încă… cu săgeţi care aveau în capat ceva luminos… a împuşcat căţei… Eu dimineaţa i-am gasit. Acum sunt în cabinet, una a murit, altul operat….Nu am ajuns încă la poliţie. Dacă puteti să ne ajutaţi cu informaţii despre cine foloseşte asemenea arme, vă rog!… Individul este liber şi poate oricând omorî un om! Sunt disperată! Ajutor!!!”, a postat pe Facebook Cornelia Constantin din Babadag, preluată de observator.tv.

Cabinetul veterinar unde au fost duşi câinii a postat un mesaj în care dă detalii despre starea patrupedelor străpunse cu săgeţi.

“În oraşul Babadag, din păcate, străzile nu mai sunt sigure pentru nimeni, mai ales dacă eşti un căţel al nimănui! Au fost trase săgeţi în cei trei muşchetari de către, probabil, un om fără scrupule, un om al nimănui, un om fără vreun Dumnezeu…

Din păcate atacul s-a soldat cu un mort (femela albă care avea şi trei pui – VĂ RUGĂM ADOPTAŢI) a cărei cutie toracică şi cel mai probabil ambii pulmoni au fost perforaţi cu o săgeata dintr-o parte în alta, cu un rănit (masculul negru fără ochi) care s-a ales cu o traheostomă (perforarea traheei), el fiind operat şi stabilizat în cabinet, şi din fericire cu unul nevătămat, dar extrem de traumatizat, fetiţa din faţa cabinetului (ei nu am putut să ii facem nicio poza, pentru ca nu mai suportă să stea în preajma OAMENILOR care i-au omorât şi atacat prietenii), însă ea este singura care nu a fost nimerită cu săgeţi! Vă lăsăm aceste imagini şi vă lăsăm să asimilaţi această informaţie. Este oare normal ca în anul 2019 să ne confruntăm cu aceste situaţii rupte parcă din Evul Mediu?!”.

“În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor privind un caz de maltratare și ucidere a unor câini de pe raza localității Babadag, jud.Tulcea, polițiștii din cadrul Politiei Orașului Babadag au demarat de îndată verificări pentru clarificarea aspectelor semnalate si luarea măsurilor legale. Cercetările continua sub aspectul comiterii infracțiunilor de schingiuire si ucidere a animalelor, cu intentie, fără drept, fapte prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor”, au transmis reprezentanții IPJ.