Anca Rus: „Pe voi nu vā sperie gândul āsta? 41% dintre elevii români nu înțeleg ce citesc. 44% dintre ei nu pot realiza corelații elementare în domeniul științelor, nu pot oferi explicații posibile în situații familiare sau nu pot trage concluzii bazate pe simple investigații. În medie, procentul de analfabetism funcțional a urcat de la …”

Se pare că școala românească este incapabilă să-i mai învețe ceva pe copii. 44% dintre elevi sunt analfabeți funcționali, o pată neagră pe obrazul profesorilor. Un exemplu de analfabet funcțional pare a fi fostul premier al româniei, Viorica Dăncilă, care avea probleme mari de înțelegere a textelor pe care le citea de pe foi.

România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA. Este vorba despre acea evaluare care ne arată cât de pregătiți sunt elevii de 15 ani la capitolul matematică, științe și citire, anunță Digi 24.

Anca Rus: „41% dintre elevii români nu înțeleg ce citesc. 44% dintre ei nu pot realiza corelații elementare în domeniul științelor, nu pot oferi explicații posibile în situații familiare sau nu pot trage concluzii bazate pe simple investigații.

Anca Rus: „Pe voi nu vā sperie gândul āsta? 41% dintre elevii români nu înțeleg ce citesc. 44% dintre ei nu pot realiza corelații elementare în domeniul științelor, nu pot oferi explicații posibile în situații familiare sau nu pot trage concluzii bazate pe simple investigații. În medie, procentul de analfabetism funcțional a urcat de la ...” 1

În medie, procentul de analfabetism funcțional a urcat de la 39% în 2015 la 44% în 2018.
Pe voi nu vā sperie gândul āsta?”

Sebastian Burduja: „Rezultate PISA 2018: gradul de analfabetism funcțional este la cote maxime – 44% dintre elevi nu înțeleg ce citesc. Cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani.

Cu ceva timp în urmă, Ecaterina Andronescu îmi spunea într-o emisiune că datele PISA nu sunt relevante, că raportările nu se fac cum trebuie și alte explicații de acest gen. Doamna Andronescu este, printre altele, cel mai longeviv ministru al Educației din istoria ultimilor 30 de ani…

Stilul clasic al PSD – bagă gunoiul sub preș, se prefac că problemele nu există, nu au existat niciodată, totul e perfect. S-au ignorat ani de zile probleme structurale ale sistemului educațional și s-au fluturat false reforme. Din fericire, epoca lor s-a încheiat. România #pebune începe cu școala #pebune!”

Datele sunt dezastruase. România ocupă locul 47 din 79. Gradul de analfabetism funcțional este la cote maxime. 44 la sută dintre elevi nu înțeleg ce citesc. Clasamentul este dominat din nou de China, Estonia și Canada, iar la coada clasamentului se situează Republica Dominicană, Filipine și Spania.

La citire, România a obținut un scor de 428 de puncte, în scădere cu 6 puncte față de testarea PISA 2015 și cu 10 puncte mai puțin decât în 2012, dar cu 4 puncte peste cel de la PISA 2009.

La matematică, însă, se înregistrează cea mai mare scădere, cu 14 puncte mai puțin față de PISA 2015 și 15 puncte față de PISA 2012.

La științe s-a înregistrat o scădere de 9 puncte față de 2015 și 12 puncte față de 2009.