(Last Updated On: November 10, 2019)

Peste 300.000 de români din străinătate votaseră până astăzi la ora 08.00 la alegerile prezidențiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC).

Cea mai mare prezență la vot este în continuare înregistrată la o secție din Londra, 2.573 alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare este și la secțiile din Chișinău și Bruxelles.

La polul opus, o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secție din Solotvino (Ucraina) au votat patru români, informează digi24.ro.

Vot Diaspora. Elena Stancu: „Voi nu vă imaginați câte femei însărcinate și câți români cu copii mici în brațe vin să voteze, copii născuți în Germania. La secția din Offenbach am văzut două perechi de gemeni într-o oră. Câtă populație pierde România!” 1

Elena Stancu a scris pe Facebook: „Voi nu vă imaginați câte femei însărcinate și câți români cu copii mici în brațe vin să voteze, copii născuți în Germania. La secția din Offenbach am văzut două perechi de gemeni într-o oră. Câtă populație pierde România!”

Filip Havarneanu a scris: „300.000 de voturi în Diaspora!

O mobilizare impresionantă a celor plecați, părinți și copii. Mulțumim, Diaspora! Următoarea țintă: 600.000. Astăzi putem stabili un nou record de prezență.

La ora 07:00 se deschid urnele și în România. Ai noștri, cei plecați, au votat, e timpul să o facem și noi.

La 30 ani de la Revoluție avem o șansă istorică, șansa de a ne despărți de trecutul vechii clase politice. Șansa la o schimbare profundă după 30 ani de stagnare.

Împreună scriem istorie! Astăzi. La vot.”

Gabriel Sandu a scris: „Am mers o oră cu metrourile prin Londra ca să votez în 12 secunde. Păi se poate așa ceva???? Incredibil oameni buni..”

Votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019 durează, în premieră, trei zile. Astfel, pentru primul tur al alegerilor, românii din diaspora pot vota în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie. Aceeași regulă se aplică și la cel de-al doilea tur, astfel că românii sunt așteptați la vot în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie.