Vlad Ursulean: „Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Au șase copii …Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără …”

(Last Updated On: November 20, 2019)

După ce România a rămas impresionată de ursul lăsat să agonizeze 18 ore, jurnalistul independent Vlad Ursulean a mers să facă o vizită la familia șoferului care a spulberat un urs, săptămâna trecută, pe un drum din județul Harghita.

Bărbatul din localitatea mureșeană Acățari este tată a șase copii, iar acum a rămas fără mașina cu care își transporta familia, anunță Libertatea. 

Vlad Ursulean: „Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul.
Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă.

Vlad Ursulean: „Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Au șase copii ...Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără ...” 1

Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul… ursul.

Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii.

Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea.

Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni.

Nu te-ajută nimeni în țara asta, se plânge domnu’ Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât.

Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați:
– Văd numai ursul”.