Vă place, Iohannis, Viorica?! Ei se luptă și un urs este lăsat 16 ore să agonizeze pe șosea. Doru Oprea: „România e în agonie precum acest urs lovit aseară de o mașină …jandarmii au asigurat perimetrul în jurul lui și de atunci toată lumea adică Statul Român, da, incompetenții ăia care…”

(Last Updated On: November 17, 2019)

Iohannis și Viorica se luptă pentru voturile de duminica viitoare și ne promit o Românie normală, una în care luptă pentru fiecare român. Doar că, România creeată de cei doi a lăsat un urs 16 ore să se chinuie pe o șosea după ce a fost lovit de o mașină. Păzit cu strășnicie de jandarmi.

Doru Oprea:România e în agonie precum acest urs lovit aseară de o mașină în județul Harghita. După accidentul ce s-a întâmplat la ora 19:00 jandarmii au asigurat perimetrul în jurul lui și de atunci toată lumea adică Statul Român, da, incompetenții ăia care taie frunze la câini pe banul privatului, caută o procedură pentru că nu știu ce să facă cu ursul.

(…) Veterinarii unde sunt?
Prostie, Incompetență, Hoție și Ticăloșenie, prin asta se caracterizează aparatul de Stat și majoritatea celor ce au acceptat să lucreze pe banul public”.

Ministrul Mediului Costel Alexe spune ca modul in care s-a actionat in cazul ursului ranit de masina si lasat sa agonizeze mai bine de 12 ore pe sosea, in Harghita, e inuman, dar, din pacate, nu este singular.

Vă place, Iohannis, Viorica?! Ei se luptă și un urs este lăsat 16 ore să agonizeze pe șosea. Doru Oprea: „România e în agonie precum acest urs lovit aseară de o mașină ...jandarmii au asigurat perimetrul în jurul lui și de atunci toată lumea adică Statul Român, da, incompetenții ăia care...” 1

Alexe sustine ca, desi prefectul a anuntat ca asteapta derogare de la Ministerul Mediului pentru a actiona, acest document nu era necesar, deoarece legal putea sa intervina.

“Din pacate suntem intr-o situatie regretabila si trebuie sa recunoastem, cu adevarat trista. Aceasta situatie se incadreaza in prevederile unei hotarari de Guvern din 2010, 323, pe raniri, capturi si ucideri accidentale, iar aici legislatia este foarte clara. Atributia de interventie trebuia sa fie a Jandarmeriei si a medicilor veterinari arondati DSV.

Pe aceasta situatie, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit sa dam ordinul de recoltare. Si cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astazi in Ministerul Mediului sa putem rezolva aceasta problema regretabila. E inuman, va spun sincer, sa lasi un animal sa agonizeze atat timp cat nimic in lege nu te-a impiedicat sa intervii”, a declarat Alexe, la Digi24, preluat de ziare.com.

Ministrul a spus ca a trimis acolo inclusiv un medic veterinar cu tranchilizant, pentru ca cel de la fata locului nu avea. In ce priveste soarta ursului, aceasta va fi evaluata de medici si apoi se va decide daca el va fi ucis sau poate fi salvat.