Va fi demis Dan Barna? Tudor Benga, USR: „Dan Barna a fost bătut la o distanță zdravănă de tot de Viorica Dăncilă, dar a mai și pierdut peste 700.000 de voturi. Rezultatul de la prezidențiale este un eșec major și lucrurile nu pot continua așa…”

(Last Updated On: November 11, 2019)

Dan Barna a surprins luni când a anunțat că nu-și dă demisia după înfrângerea rușinoasă în fața Vioricăi Dăncilă, la alegerile prezidențiale. El se alătură astfel politicienilor PSD și PNL care nu-și recunosc greșelile și nu demisionează în caz de eșec. Lucrurile se pare că nu vor rămâne așa și se va forța demiterea sa. Deputatul Tudore Benga spune că rezultatul de la prezidențiale este un eșec major și lucrurile nu pot continua așa.

Tudor Benga: „No bun, acum că s-a mai risipit un pic emoția de aseară și știm clar rezultatele e timpul să ne așezăm cu picioarele în apă rece și să stabilim câteva lucruri. Începând din această seară vom avea o serie de discuții și ședințe în forurile de decizie ale partidului, se va discuta și la centru, vor avea loc discuții și în filiale, cât de curând vom avea o întâlnire în consiliu comun de coordonare și cu partenerii de la PLUS. Nimic nu se va întâmpla de pe o zi pe alta, însă e cât se
poate de limpede că avem o criză majoră pe mâini și nu ne putem preface că ar fi altfel.

Va fi demis Dan Barna? Tudor Benga, USR: „Dan Barna a fost bătut la o distanță zdravănă de tot de Viorica Dăncilă, dar a mai și pierdut peste 700.000 de voturi. Rezultatul de la prezidențiale este un eșec major și lucrurile nu pot continua așa...” 1

Oricum am da-o rezultatul de la prezidențiale este un eșec major și trebuie să îl tratăm ca atare. Nu doar că nu ne-am atins obiectivul de a intra în turul 2, nu doar că Dan Barna a fost bătut la o distanță zdravănă de tot de Viorica Dăncilă, dar a mai și pierdut peste 700.000 de voturi față de scorul USRPLUS de la europarlamentare. E o scădere de circa 35% față de scorul alianței și oricum am întoarce-o este un eșec absolut indiscutabil.

Acum un prim lucru care trebuie spus fără echivoc este că evident că îl vom susține pe Klaus Iohannis în turul doi. Ar fi absurd să fie altfel, noi USR-ul ne luptăm de peste trei ani la baionetă cu PSD-ul, lupta asta nu e nici pe departe încheiată, cel care o va da în turul doi e Klaus Iohannis, iar noi bineînțeles că o vom continua prin toate mijloacele inclusiv susținerea lui în turul doi.

În ceea ce privește evaluarea noastră internă, e cât se poate de limpede că lucrurile nu pot continua așa cum au mers până acum. Nu mă voi arunca la detalii decât după ce începem să avem aceste discuții structurat și organizat în forurile interne de decizie. Dar ceea ce va pot spune ferm încă de pe acum vis a vis de poziția mea e că un eșec fără asumare clară și fără consecințele de rigoare e doar preambulul pentru un viitor nou eșec. Așa e mersul lucrurilor de când lumea, nu doar în politică ci în majoritatea domeniilor.

Și fiindcă politica prin natura ei e încă și mai dură decât multe alte domenii, lucrul sănătos pentru o organizație ca a noastră, care a crescut foarte repede, e să privească cât se poate de cerebral situația și să folosească această oportunitate pentru se maturiza cu viteza cu care a și crescut. Nu am nici un dubiu că putem recupera tot ce am pierdut și încă mult mai mult. Dar pentru asta e nevoie să ne uităm cât se poate de rece la lucruri și să ne asumăm deciziile grele dar necesare după un astfel de eșec”.

Dan Barna, preşedintele USR, anunţă că nu intenționează să își dea demisia și că va îndemna simpatizanţii USR-PLUS care l-au votat pe el în primul tur al alegerilor prezidenţiale să îl voteze pe Klaus Iohannis în turul II, anunță Romania Libera.

Dan Barna, preşedintele USR, anunţă că va îndemna simpatizanţii USR-PLUS care l-au votat pe el în primul tur al alegerilor prezidenţiale să îl voteze pe Klaus Iohannis în turul II.