USR acuză că PNL a votat cu Viorica. Ce scor a obținut Dăncilă în județul în care USR îi acuză pe liberalii că i-au ‘donat’ voturi

(Last Updated On: November 11, 2019)

Cei de la USR sunt în starea de căutat dușmani exteriori prin care să explice de ce au pierdut. Au ajuns la faza în care acuză PNL că ar fi votat organizat cu Viorica Dăncilă.

Andrei Caramitru are două postări pe pagina personală de Facebook în care explică faptul că liberalii au făcut ”un blat cumplit” și au transferat voturi către Viorica Dăncilă, asta pentru a se asigura că aceasta intră în turul II cu Iohannis, anunță stiripesurse.ro.

USR acuză că PNL a votat cu Viorica. Ce scor a obținut Dăncilă în județul în care USR îi acuză pe liberalii că i-au 'donat' voturi 1

”Încep sa curgă cifrele. Si sa se concretizeze un blat cumplit”, scrie Andrei Caramitru, care citează o postare a lui Mirel Valentin Alexe: ”În Arad, fief PNL, în care e boss unul dintre liderii PNL, Dăncilă a câștigat secții. Ca niciodată.”

Andrei Caramitru susține că ipoteza s-a vehiculat și în studiourile Antena 3, fiind confirmată de purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

”Oana Zamfir, soția lui Daniel Zamfir (ex-ALDE), discuție în studio Antena 3 despre un posibil blat între PNL și PSD:< Există și în tabăra PSD informații cum că i-ar fi ajutat cei de la PNL, că ar fi ajutat-o pe Viorica Dăncilă, din dorința de a intra Dăncila (în turul II). Ioahnnis, în mod cert, după discursul din această seară, are nevoie de Dăncilă în turul II.

Discursul lui din seara asta a fost tot timpul despre PSD, să ne înțelegem…! Deci lui Iohannis îi intră Barna în turul II, atunci n-are despre ce să mai vorbească, o săptămână se reorganizează, ”să văd ce-o să spun eu în săptămâna următoare.” Și nu cred că procentul din Diaspora nu ar avea cum să-l cunoască! S-au închis puțin secții, nu? De ce sunt așa de siguri cei de la PNL că Iohannis a luat 60%?!>>

Ps: Varujan Vosganian a confirmat ca ar fi fost un transfer de voturi.”, mai arată Caramitru.

Exemplul folosit este scorul mare de la Arad obținut de Viorica.
reşedintele Klaus Iohannis a câştigat detaşat primul tur ale alegerilor în judeţul Arad, cu 43,3%, potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, după numărătoarea voturilor exprimate în toate cele 437 de secţii din judeţ.

Conform AEP, principalii candidaţi au obţinut următoarele scoruri electorale în judeţul Arad: Klaus Iohannis – 43,3% (74.723 voturi), Viorica Dăncilă – 17,29% (29.845 voturi), Dan Barna – 13,97% (24.108 voturi), Mircea Diaconu – 8,19% (14.127 voturi), Theodor Paleologu – 6,74% (11.631 voturi).

Bogdan Oprea: „Că tot e plin Facebook-ul cu lamentări de trădați în dragoste după alegerile de ieri. Să vă spun eu aici adevărata dramă: au făcut o campanie electorală atât de anostă și de slabă încât m-au cam lăsat fără câmp de cercetare pentru teza de doctorat…, pur și simplu, nu am ce să cercetez… 🙂”