Ursul lăsat să moară. Prefectul a fost dat afară de ministrul de Interne. Jandarmi, polițiști, medici veterinari, DSV, Prefect, ministerul Mediului au stat ca proștii să se uite 18 ore cum un urs moare din cauza rănilor grave 

(Last Updated On: November 17, 2019)

Jandarmi, polițiști, medici veterinari, DSV, Prefect, ministerul Mediului, toți au stat ca proștii să se uite 18 ore cum un urs moare din cauza rănilor grave pe care le avea după ce fusese lovit de o mașină.
Primul dat afară este prefectul județului Harghita care trebuia să ia măsurile urgente. Iar dacă ăsta a fost incapabil, restul nu au mișcat un deget. Au așteptat aprobare 18 ore până au împușcat ursul.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunţat că a demarat procedura de demitere a prefectului județului Harghita, având în vedere modul în care autoritățile au gestionat situația ursului lovit de o mașină şi lăsat pe şosea să se chinuie timp de 18 ore, anunță Observator TV.

Ursul lăsat să moară. Prefectul a fost dat afară de ministrul de Interne. Jandarmi, polițiști, medici veterinari, DSV, Prefect, ministerul Mediului au stat ca proștii să se uite 18 ore cum un urs moare din cauza rănilor grave  1

Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcție a prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problemă, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment și suferințele animalului rănit.

De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile și responsabilitățile clare de intervenție, conform prevederilor legale.