Ursul în agonie. Stefan Mandachi: „Ce dureri o fi suferit animalul ăsta în 17 ore, cu toate oasele fracturate, timp în care se aștepta un aviz absurd de la minister? În România, mentalitatea e că animalele stau bine doar în…”

(Last Updated On: November 17, 2019)

Prefectul din Harghita a fost dat afară astăzi pentru că a lăsat un urs 18 ore să agonizeze pe marginea drumului. Ca proștii, lângă ursul muribund au mai stat jandarmi, polițiști, medici veterinari. Fără suflet toți. Într-o situație de urgență stăteau gură cască lângă urs așteptând o hârtie salvatoare de la București.

Stefan Mandachi: „Ce dureri o fi suferit animalul ăsta în 17 ore, cu toate oasele fracturate, timp în care se aștepta un aviz absurd de la minister? Durerea se înzecește când sunt rupturi interne și sângele fierbe în creier.

Ursul în agonie. Stefan Mandachi: „Ce dureri o fi suferit animalul ăsta în 17 ore, cu toate oasele fracturate, timp în care se aștepta un aviz absurd de la minister? În România, mentalitatea e că animalele stau bine doar în...” 1

În România, mentalitatea e că animalele stau bine doar în lanț. N-am văzut niciun lider politic să propună vreo lege sau să se certe pentru protecția reală a animalelor (în afară de Vadim în anii 2000, când venea cu câini în studio la OTV).

Am văzut de zeci de ori șoferi care au trecut fără niciun stres pe lângă câini și pisici lovite grav, care se zbăteau în sânge și agonizau late pe șosele. Nicio fărâmă de umanitate. Nu demult, un sălbatic cu o dacie din fața mea a dizlocat șoldul unui câine. S-a dat jos să vadă dacă și-a îndoit aripa apoi a plecat liniștit în timp ce câinele se zbătea și schelălăia de durere.

România e țara unde se vând câini pufoși la Pet Shop iar adăposturile și străzile sunt pline de căței fără un gram de apă sau mâncare, care dârdâie de ger și la care nu se uită nimeni pentru că nu-s imperiali de firmă sau viță nobilă. Ar trebui o reglementare prin care orice proprietar de canisă cu pedigree să fie obligat să îngrijească/doneze/adopte un câine al străzii (ca fondurile de pensii sau pentru persoane cu handicap/defavorizate).

P.S. Mulți cetățeni m-au rugat să ofer consultanță pe bussiness sau să organizez cursuri în care să explic rețeta succesului meu. N-am avut timp, dar acum am găsit soluția.

Este GRATIS: dacă cineva e interesat, sunt disponibil să acord ședințe individuale private de ”afacereză” celui (celor) care face dovada că a găsit stăpân(i) la cinci câini maidanezi (pui sau maturi, de pe stradă sau din adăposturi). Mai clar: donezi cinci câini de pe stradă, le găsești stăpân. Adăposturile și străzile sunt bucșite. Dacă vă temeți că nu găsiți, vă dau eu contacte. Deci, vă aștept la birou”.

Antena 1 anunță că un urs lovit de o maşină, sâmbătă seara, pe un drum de la marginea localităţii harghitene Praid spre Sovata, a fost lăsat să agonizeze fără ca autorităţile să intervină prompt pentru salvarea sa.