Ursul a fost împușcat pe şosea, în faţa tuturor. După 18 ore de agonie Statul Român a pus un vânător să-l ucidă. Nu s-au găsit medici să-l salveze?

(Last Updated On: November 17, 2019)

Statul român și-a făcut milă de urs, după ce l-a lăsat 18 ore rănit grav să agonizeze pe marginea drumului. A fost tocmit un vânător care l-a împușcat în drum. Salvarea lui probabil costa prea mult și pentru statul român nu merita.

Sfârşit dramatic pentru ursul care a supravieţuit 16 ore, după ce a fost lovit de o maşină, pe o şosea din Harghita. Moş Martin s-a ridicat în şezut, la un moment dat, ultima oară, după 16 ore de chin şi a privit în jur, la gloata care îl încojurase şi la oamenii care îl filmau sau fotografiau, anunță Observator TV.

Ursul a fost împușcat  pe şosea, în faţa tuturor. După 18 ore de agonie Statul Român a pus un vânător să-l ucidă. Nu s-au găsit medici să-l salveze? 1

Apoi, a fost tranchilizat de cinci ori şi împuşcat de faţă cu toată lumea, deşi autorităţile informaseră că îl vor duce în pădure, undeva şi acolo îl vor împuşca. Se pare că s-au răzgândit, aşa că l-au împuşcat în stradă.

Un urs de 500 de kilograme, un exemplar extraordinar de urs brun a încercat să treacă, pe timpul nopţii, o şosea din Harghita. O maşină l-a surprins în timpul traversării, proiectându-l în afara carosabilului.

Autorităţile au sosit la faţa locului şi au constatat evenimentul, însă nu şi-a asumat nimeni tranchilizarea ursului rănit şi mişcarea lui de la locul accidentului, sau chiar eutanasierea animalului din cauza rănilor. Aşa că s-a făcut o cerere la ministerul Mediului pentru indicaţii privind modul de acţiune în acest caz.