Un oraș din România a decis desființarea Poliției Locale. Primar: „Nu prea își avea rostul, facem și ceva economii”

Consiliului Local din Darabani, jud. Botoşani, a decis desființarea Poliției Locale. Polițiștii care lucrau aici nu vor fi dați afară, ci vor deveni agenți de pază.

„E o reorganizare, nu își pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenți de pază. O să devină mai eficienți în situația în care vor deveni personal contractual. Poliția Locală nu prea își avea rostul în orașul nostru. Cei șașe vor fi angajați ai Primăriei, doar că li se va schimba statutul”, a spus Liviu Hrimiuc, citat de Digi 24.

Un oraș din România a decis desființarea Poliției Locale. Primar: „Nu prea își avea rostul, facem și ceva economii” 1

„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează” se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.