Scriitoare Irina Binder: „Așa m-am săturat de obsesia unora legată de greutatea corporală. Unii au cântarul în privire, de cum te întâlnești cu ei te scanează și te cântăresc, apoi își exprimă aprobarea (dacă ai pierdut câteva kilograme) sau dezaprobarea (dacă te-ai îngrășat). M-am săturat de sfaturi, de exemplificări, de cei care se…”

(Last Updated On: November 18, 2019)

Scriitoare Irina Binder este revoltată de obsesia unora legată de greutatea corporală. Multă lume mănâncă doar cu vinovăție.

Irina Binder: „Așa m-am săturat de obsesia unora legată de greutatea corporală, de preocuparea obsesiv compulsivă față de felul în care arată…
Unii au cântarul în privire, de cum te întâlnești cu ei te scanează și te cântăresc, apoi își exprimă aprobarea (dacă ai pierdut câteva kilograme) sau dezaprobarea (dacă te-ai îngrășat), își exprimă îngrijorarea ipocrită față de sănătatea ta și apoi le spun cunoscuților comuni “Ai văzut ce s-a îngrășat Cutare?”

Scriitoare Irina Binder: „Așa m-am săturat de obsesia unora legată de greutatea corporală. Unii au cântarul în privire, de cum te întâlnești cu ei te scanează și te cântăresc, apoi își exprimă aprobarea (dacă ai pierdut câteva kilograme) sau dezaprobarea (dacă te-ai îngrășat). M-am săturat de sfaturi, de exemplificări, de cei care se...” 1
(foto: enikos.gr/)

Eu consider că atât aprobarea cât și dezaprobarea față de cum arată corpul cuiva sunt insulte. Sunt un abuz. Pentru că niciun om nu îi datorează altui om aspectul său fizic. Și nimeni nu are dreptul să comenteze forma corpului cuiva.

M-am săturat de sfaturi, de exemplificări, de cei care se fălesc că au reușit să piardă kilograme în exces. Bravo, dar lasă-i pe ceilalți în ritmul lor, cu neputința lor…

“Vaai, nu ai ambiție…” Fuck off! E corpul meu. Și de ce crezi tu că eu ar trebui să mă rușinez cu corpul meu, de ce crezi tu că eu nu pot fi împăcat și fericit chiar dacă nu am măsuri stas? De ce crezi tu că ești mai bun și mai frumos decât mine?

Păi uite așa auzi uneori afirmații de genul “Vai ce tip mișto, ce-o fi găsit la grasa aia?“ A găsit ceea ce tu NU ai capacitatea să găsești.
M-am săturat de cei care întreabă persoanele care au kilograme în plus” De ce nu faci ceva să slăbești, de ce nu te gândești la sănătatea ta?” Uite de aia: să se mire proștii. Și să se bucure cei cu greutate normală că sunt mai tari decât grașii. Mai ambițioși, mai frumoși, mai evoluați. Să se simtă superiori.

M-am săturat de voi. Știți de ce? Că nu faceți nimic altceva decât zgomot inutil. Nu faceți altceva decât să-i împingeți pe cei sensibili și mai tare în hăul deznădejdii, să-i faceți să le fie rușine cu ei însuși, să se simtă urâți, handicapați, nedoriți, inutili, neiubiți. Să-i izolați. Nu faceți altceva decât să creați o societate bazată pe false valori și pe respingere”.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a declarat, la emisiunea Marius Tucă Show, că românii au ajuns să se radicalizeze în privinţa alimentaţiei şi să transforme slăbitul într-o obsesie, ascunsă acum în aşa-zisa mâncare sănătoasă, informează Descopera.ro.

Medicul Mihaela Bilic: „Cred că slăbitul a devenit o obsesie şi acum îl ascundem în aşa zisa alimentaţie sănătoasă. Noi, undeva, în subconştient, tot despre slăbit vorbim”.

Slăbitul este o consecinţă firească a faptului că trăim într-un mediu cu o supraofertă alimentară la care nu ştim să-i facem faţă. Noi nu avem din construcţie niciun fel de mecanism, organ, instrument prin care să ne protejăm şi să stăm la distanţă de mâncare, să nu o vrem, să nu o iubim, să nu ne placă, să nu o mâncăm. Şi atunci, în acest context, noi nu ştim să facem faţă mâncării când trăim în abundenţă. Ştim foarte bine să ne descurcăm când nu avem ce să mâncăm.

Culmea, avem tot felul de mecanisme, organismul ştie să facă glucoză din orice, eh, în schimb beleaua este când suntem înconjuraţi de bunătăţiuri şi când suntem înconjuraţi de mâncare toate simţurile noastre se activează şi o vrem”.