(Last Updated On: November 10, 2019)

S-a încheiat votul în România, continuă câteva ore în Diaspora. Televiziunile au prezentat la ora 21 exit-poluri valabile pentru ora 19:00, fără să includă votul din Diaspora.

EXIT Poll CURS- Avangarde
1. Klaus Iohannis – 39%
2. Viorica Dăncilă – 22,5%
3. Dan Barna – 16,4%
4, Mircea Diaconu – 7,9%
5. Teodor Paleologu – 6,1%
6. Kelemen Hunor – 3,9%

EXIT Poll IRES

1. Klaus Iohannis – 38,7%
2. Viorica Dăncilă – 22% 3.
Dan Barna – 16,1%
4. Mircea Diaconu – 8,2%
5. Teodor Paleologu – 5,6%
6. Kelemen Hunor – 4%

Rezultate Exit Poll. Se joacă! Dan Barna în urma Vioricăi dar se numără voturile din Diaspora! Rezultate aici. Diaspora decide viitorul României 1
Revenim cu detalii!

În altă ordine de idei, presa de limbă germană urmărește cu mare interes primul tur al alegerilor prezidențiale din România, dându-l ca favorit, în opțiunile electoratului, pe actualul președinte, Klaus Iohannis. Acesta este reliefat nu doar ca etnic german, ci și ca un declarat luptător anticorupție, anunță Hotnews.

Într-un articol apărut în Tageszeitung.de, în 4 noiembrie, în plină campanie electorală, cu titlul „Țara divizată“ (Das gespaltene Land), autoarea Lina Verschwele punctează, încă din subtitlu, o opoziție între tinerii și bătrânii din România, în ce privește opțiunile politice ale acestora.

„Andra Garoi are 29 de ani, a trăit în cinci țări și urăște guvernul corupt al țării ei. Gheorghe Sinca are 65 de ani și l-a susținut întotdeauna“. Argumentele invocate sunt prezentate într-un mai amplu reportaj pe axa Berlin/Bușteni, făcut cu prilejul grevei globale pentru climă, din 20 septembrie. Autoarea a studiat la Berlin, în Portugalia și Rusia, fiind jurnalistă freelance cu expertiză pe România și Rusia, potrivit CV-ului său de pe un ONG cu profil mediatic.

„La douăzeci de ani după copilăria ei comunistă, Garoi face parte din generația Y, cei care s-au realizat prin ei înșiși și au pretenții morale. Ea dorește ca președintele României, în vârstă de 60 de ani, să rămână: <>” Autoarea mai menționează că „mass-mediei germane îi place să îl numească pe Iohannis un <<curățitor>> (Sauberman) – de fapt, pe Facebook el seamănă puțin cu un Meister Proper în costum“.