Respect! Medicul școlit în Franța care s-a întors în țară să salveze mii de români. ″Sunt foarte împăcat cu mine, cu ce putem să facem aici, cu ce putem dezvolta aici şi de fapt asta îmi doresc cel mai mult să…”

Neurologul Dan Mitrea se școlește în Franţa, dar tratează pacienții din țară. El spune că și în România se poate face medicină de calitate, dacă înțelegem că noi, doctorii, trebuie să ne unim forțele spre binele pacientului.

Dan Mitrea, neurolog: ″Sunt foarte împăcat cu mine, cu ce putem să facem aici, cu ce putem dezvolta aici şi de fapt asta îmi doresc cel mai mult să reuşim să aliniem lucrurile astfel încât pacienţii să fie trataţi şi îngrijiţi aşa cum se cuvine. Şi cred că se poate şi în Romania.″⁣

Respect! Medicul școlit în Franța care s-a întors în țară să salveze mii de români. ″Sunt foarte împăcat cu mine, cu ce putem să facem aici, cu ce putem dezvolta aici şi de fapt asta îmi doresc cel mai mult să...” 1

Şi-a făcut rezidenţiatul în neurologie la Spitalul Colentina din Bucureşti, iar acum se pregăteşte într-o clinică din Lyon pentru a deveni specialist în neuro-oncologie. Învaţă să diagnosticheze şi să trateze cancerele cerebrale şi spinale, scrie stirileprotv.ro.

Tot ce învaţă în străinătate încearcă să aplice în sistemul românesc de sănătate. Iar faptul că a rămas în ţară înseamnă o şansă în plus pentru mulţi bolnavi. După o consultaţie, i-a recomandat unui tânăr, diagnosticat cu o tumoră de nerv cranian să se opereze în Franţa, pentru că la noi nu se poate face o astfel de intervenţie chirurgicală. Decizia lui Dan Mitrea i-a salvat viaţa bărbatului.

Dan Mitrea nu se mulţumeşte să ajute doar pacienţii pe care îi consultă. Împreună cu alţi colegi şi cu ajutorul unei firme de IT, a dezvoltat o platformă unde doctorii din ţară şi din străinătate pot încărca analizele bolnavilor pentru a cere părerile altor doctori.

Dan Mitrea, neurolog: ″Încarcam pe platformă şi dau share cu alţi medici care cred eu că sunt cei mai potriviţi pentru cazul respectiv: neurochirurgi, neurologi, reumatologi, depinde ce caut şi fiecare spune o părere, o listăm aici şi la final în loc să se plimbe pacientul de la un medic la altul dăm o rezoluţie. Le explicam că nu e greşit să aibă mai multe păreri, că nu e neapărat greşit să vină la un medic care să spună uite ar putea să fie..importante să nu-l laşi nerezolvat.″⁣