(Last Updated On: November 3, 2019)

Ion, românul din Italia care a fost lăudat de autoritățile orașului Olivieri după ce a reamenajat un parc din localitate, a primit două oferte de muncă, din partea a două societăți italiene.

Românul a reparat  voluntar parcul localității după obținerea autorizațiilor necesare, a curățat și amenajat spațiile verzi din jurul copacilor fără ca nimeni să-i ceară să facă acest lucru, a plantat flori, schimbând radical aspectul urban al unor zone din localitatea în care trăiește împreună cu familia sa.

Răsplată! Italienii i-au oferit două locuri de muncă lui Ion, românul care i-a impresionat cu spiritul său civic 1 Răsplată! Italienii i-au oferit două locuri de muncă lui Ion, românul care i-a impresionat cu spiritul său civic 2 Răsplată! Italienii i-au oferit două locuri de muncă lui Ion, românul care i-a impresionat cu spiritul său civic 3

Bărbatul român era șomer și pentru a-și dedica timpul unei activități prin care să se simtă util a hotărît să contribuie la curățenia și decorul orășelului în care locuiește: „În această perioadă sunt șomer, am mult timp liber și aș vrea să fac ceva. Aș dori să creez noi spații verzi și să plantez flori”, le-a spus Ion celor de la Primărie care i-au acordat imediat autorizațiile necesare, inclusiv cea de a tăia iarba în parcul de joacă pentru copii, scrie rotalianul.com.

La postarea Primăriei din Oliveri,cetățenii italieni au comentat aducând laude românului nostru: „Bravo, Ion!”, „Fotografii care singure valorează cât o mie de cuvinte!”,

Răsplată! Italienii i-au oferit două locuri de muncă lui Ion, românul care i-a impresionat cu spiritul său civic 4

„Cu siguranță, primarul va face totul pentru a-l ajuta să obțină cetățenia italiană și să-l includă în contextul social al localității Oliveri. Merită!”

Impresionați de atitudinea și comportamentul românului, reprezentanții a două societăți italiene i-au oferit câte un loc de muncă.