Psiholog Iuliana Doroftei: „Vreau să vă zic o poveste care mi-a marcat ziua. Mă duceam la Kaufland să reciclez, ca un ecocetățean responsabil. În parcare la Kaufland a venit un nene la mine și mi-a zis că …”

Psiholog Iuliana Doroftei a povestit pe Facebook ce a pățit când a mers la Kaufland pentru a recicla deșeuri.

Psiholog Iuliana Doroftei: „Vreau să vă zic o poveste care mi-a marcat ziua și cel mai probabil …anul ăsta, dacă nu toată viața. Și m-a schimbat. Să vă zic cum:
S-a întâmplat azi dimineață.
Mă duceam la Kaufland să reciclez, ca un ecocetățean responsabil.

Psiholog Iuliana Doroftei: „Vreau să vă zic o poveste care mi-a marcat ziua. Mă duceam la Kaufland să reciclez, ca un ecocetățean responsabil. În parcare la Kaufland a venit un nene la mine și mi-a zis că ...” 1

În parcare la Kaufland a venit un nene la mine și mi-a zis că se ocupă el de multele plastice, metale si sticle pe care le adusesem. Am crezut că vrea să-l “cinstesc” că urma să stea să introducă pe rând sticlele în spațiul special amenajat. Dar nu. M-a întrebat de ce nu duc toate astea la un centru special unde să iau bani pe ele. I-am zis că dacă vrea să le ducă el pentru mine e ok, mă grăbeam oricum.

Avea un căruț mic metalic, doar scheletele acela cu roți pe care poți prinde orice. Luase decizia să le pună acolo. Mi-a zis că centrul era pe Timișoara așa că i-am propus să-l duc eu la centrul respectiv.

Pe drum a ieșit din mine un psiholog curios (care vrea el să știe de ce și cum ajung oamenii să facă ce fac) și mă apucă întrebatul.
– Și, pentru dumneavoastră…asta vă este ocupația?

– Aa, nu, (zise el), eu sunt pensionar și am pensie mare. Am și casă, am mașină, n-am datorii la bănci dar mi-a zis doctorul că sunt supraponderal și că trebuie neapărat să fac mișcare.
(Am rămas…blocată.)

Să vă puneți centura, zice el. MI-aș pune-o și eu dar n-am loc de cutia cu doze de aluminiu.
– Și… merge? ( deja aveam emoțiile până sus)

– Merge, da. Păi cu reciclarea asta aproape îmi dublez pensia! Și nici măcar nu am început pentru bani. E o doamnă de serviciu, nu are mașină, la noi la bloc, și eu îi duc și ei la reciclat și îi dau banii că e amărâtă rău. Mi-am dat seama că e bine pentru toată lumea ce fac. Eu am slăbit deja 4 kg.

Între timp am ajuns la centrul de reciclare. În încheiere nenea Pavel mi-a zis că e important ca fiecare dintre noi să avem respect pentru lumea în care trăim că asta e ce primim înapoi.

Nenea Pavel mi-a pupat măna și mi-a mulțumit că reciclez nu doar ce e al meu, ci și ceea ce îmi lasă vecinii în spațiul pe care l-am amenajat în scară.
Nenea Pavel este Omul anului meu.
Vezi aici Video:

Mi-a venit să plâng când am plecat, de fericire că am avut onoarea acestei experiențe, acestei revelații.
Fii ca Nenea Pavel!
Faith in Humanity RESTORED!”

Kaufland:
În parcările a 33 dintre magazinele noastre poți găsi aparate automate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje:
PET-uri (cu volum de până la 3 litri);
sticlă;
doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru).

Kaufland:
Începând cu 1 octombrie, din grijă pentru mediul înconjurător, am înlocui pungile de plastic cu pungi biodegradabile compostabile.
Mai mult, pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe și de la raionul de produse congelate vrac vor avea prețul de 0,10 lei/buc. Aceasta reprezintă o invitație deschisă către tine de a limita consumul excesiv al tuturor pungilor de unică folosință.