PSD s-a speriat de românii din Diaspora! Gabriela Firea, reacție după ce Bădălău i-a jignit din nou pe românii din Diaspora. „Mama mea a lucrat 10 ani in Italia. Fratele meu, 6 ani. Cred ca trebuie sa intelegem faptul ca …”

(Last Updated On: November 30, 2019)

PSD s-a speriat de reacție românilor din străinătate, jigniți din nou de Senatorul PSD Niculae Bădălău. Mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale, printre ei Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Gabriela Firea: „Mama mea a lucrat 10 ani in Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni si fosti colegi care lucreaza in Italia, Spania, Germania, Israel, chiar in Statele Unite ale Americii.

PSD s-a speriat de românii din Diaspora! Gabriela Firea, reacție după ce Bădălău i-a jignit din nou pe românii din Diaspora. „Mama mea a lucrat 10 ani in Italia. Fratele meu, 6 ani. Cred ca trebuie sa intelegem faptul ca ...” 1

Nu pot fi de acord cu declaratiile din ultimele ore despre ce reprezinta diaspora. Nu vreau sa polemizez cu proprii colegi de partid, nici sa ies in evidenta, dar tacerea mea, si a celorlalti colegi, ar insemna ca toti gandim la fel.

Cred ca trebuie sa intelegem faptul ca orice declaratie publica a unui politician, precum si orice actiune, sunt sub lupa presei si a opiniei publice. Pentru ca asa este normal in democratie.

Sa nu uitam ca romanii care muncesc in afara tarii trimit bani familiilor ramase acasa si contribuie decisiv la cresterea economica.
Dar, cel mai important, traiesc permanent cu dorul de tara in suflet. Trebuie respectati, pentru ca sunt fratii nostri”.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, vineri, la afirmațiile făcute de senatorul Niculae Bădălău despre diaspora. El atrage atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate, anunță Digi 24.

„Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă. PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Senatorul PSD Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a făcut, vineri, într-o conferință de presă, o declarație jignitoare la adresa diasporei, spunând că vreo 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

„Ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu”, a afirmat Niculae Bădălău, potrivit înregistrării postate pe Facebook de giurgiu-acid.ro, preluat de G4Media.
Vezi aici Video:
Revenim cu detalii!