Peste 100,000 de români din Diaspora au votat deja! Cristina Topescu: „Aud că frații noștri din diaspora sunt foarte harnici😊 Țineți-o tot așa, fraților, votați, fiți din nou un exemplu pentru noi toți ! Suntem alaturi de voi, frații noștri de peste mări și țări !!

(Last Updated On: November 9, 2019)

Peste 100,000 de români din Diaspora au votat în prima zi a alegerilor parlamentare. 25,000 prin corespondențe, 80,000 la secțiile de vot din întreaga lume. Din acest an, românii din Diaspora au posibilitatea să voteze timp de 3 zile pentru a nu se mai face cozi la secțiile de vot.

Moise Guran: „UK (cu aproape 15k) pe primul loc la numărul de voturi exprimate în Europa, în prima zi. Hai că aflăm, cu ocazia asta, și că s-a schimbat ordinea comunităților de români din Diaspora.

Italia, Spania, nu vă lăsați! Mai aveți două zile să recuperați. 🙂
SUA&Canada puteți duce numărul voturilor exprimate în prima zi la peste 100k!”

Laurențiu Dincă: „După cum știți, numărul celor care au votat în Diaspora a depășit 100.000. După prima zi, o zi de vineri, este foarte bine. Cu 60.000 de voturi sub prezența din turul I al alegerilor prezidențiale din 2014.

Cu aproape 30.000 de voturi mai mult voturi decât în turul I al alegerilor din 1996
De 3x mai multe voturi decât în alegerile din 2000.

Cu 60.000 mai multe voturi decât în 2004.
Cu 5.000 mai multe voturi decât în 2009.

Până la această oră avem și o țară în care au votat doar femeile: Nigeria, cu două voturi.
Hai că se poate!”

Cristina Topescu: „Aud că frații noștri din diaspora sunt foarte harnici😊 Țineți-o tot așa, fraților, votați, fiți din nou un exemplu pentru noi toți !
Suntem alaturi de voi, frații noștri de peste mări și țări !!!❤🤗”

Peste 100,000 de români din Diaspora au votat deja! Cristina Topescu: „Aud că frații noștri din diaspora sunt foarte harnici😊 Țineți-o tot așa, fraților, votați, fiți din nou un exemplu pentru noi toți ! Suntem alaturi de voi, frații noștri de peste mări și țări !! 1

Elena Calistru: „La ora asta, încep să vină primele informații despre votul în străinătate de la observatorii noștri. Prima zi de votare pare că a fost destul de liniștită, dar cu mici probleme birocratice (tablete offline, de exemplu).

Ce e fascinant pentru mine e că sunt atâția oameni, plecați departe de casă, cărora le pasă atât de tare de România. Nu vă ascund că am crezut până ieri că nu vor fi prea mulți cei care se vor duce de vineri, la primul tur, să fie observatori.

Țara asta are o șansă, chiar dacă devenim tot mai puțini cei de aici. Pentru că celor plecați încă le pasă. Suficient de tare încât să nu ne simțim singuri sau puțini”.