Mihai Mironică, despre alegerile de ieri: „Băi, ia să nu mai voteze bătrânii care n-au viitor. Să se pună doar votul tinerilor care stau acasă”

(Last Updated On: November 11, 2019)

Dan Barna nu a reușit să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar acest lucru poate fi pus si pe seama unei prezențe mai slabe la vot a tinerilor, comparativ cu alegerile din primăvară, acolo unde USR a obținut un scor mai bun.

USR nu a mai reușit să își mobilizeze electoratul și pentru alegerile prezidențiale.

Mihai Mironică a scris pe Facebook: „Băi, ia să nu mai voteze bătrânii care n-au viitor. Să se pună doar votul tinerilor care stau acasă.”

Mihai Mironică, despre alegerile de ieri: „Băi, ia să nu mai voteze bătrânii care n-au viitor. Să se pună doar votul tinerilor care stau acasă” 1

Lucian Mindruta a scris: „Ok, a trecut, e momentul sa spun ce n-am putut si nu am vrut in campanie. Si anume adevarul dureros, pe care trebuie sa-l discutam odata si odata:

USR a pierdut in aceste alegeri intre 4 si 6 procente fata de europarlamentare – in Romania, lasati diaspora deocamdata in pace.

In Romania a pierdut.

Foarte multi simpatizanti USR, care au votat acest partid la europarlamentare s-au dus de data asta fie spre Paleologu (mai charismatic) fie spre Iohannis (mai stabil si mai verificat).

Cum de s-a ajuns aici?

Foarte simplu. Azi, chiar si aici la Paris, de unde va scriu (foarte ocupat, vorba doamnei Pipiddi), au fost multi oameni care au votat Iohannis sperand sa iasa totusi si Barna in turul 2.

Dar totusi N-AU PUTUT sa-l aiba pe Barna ca prima optiune!

Si ii inteleg perfect.

Nu a fost un candidat bine ales. A fost un candidat muncitor in campanie, dar care si-a anulat alergatura prin toata tara – unica, din ce stiu eu – printr-o serie de decizii, dar si probleme personale pre-existente.

Si USR a gresit.

In primul rand ca pentru un partid care se mandrea ca face lucrurile diferit USR a facut fix acelasi lucru ca celelalte partide. Seful partidului a devenit automat candidat. Stiu, stiu, au fost alegeri. Corecte. Dar rezultatul a fost fix aceleasi!

In al doilea rand, prestatia lui Barna in momentul schimbarii guvernului a fost inconsistenta cu un om de stat. Dam jos guvernul, apare o criza, ce zice omul? “Nu e treaba noastra s-o rezolvam”. Chiar si corectata, aceasta poveste a lasat urme.

Mai grav, cand oameni care NU au un interes material NICI in USR si nici in PNL au scris despre asta, hard-core-ul, miezul suporterilor a sarit pe ei. Si i-a acuzat ca sunt platiti.

Intoleranta asta la critica mi-a adus aminte cu mult disconfort de momentul in care Romania TV ii acuza pe demonstrantii de la OUG 13 ca iau cate 50 de lei de caine. Dap, n-a fost nicio diferenta, imi pare rau ca va spun.

Eu nu sunt un votant traditional PNL. Le-am spus-o si lor, penelistilor. Dar ca simplu cetatean, dincolo de meseria mea care m-ar obliga sa tac in legatura cu alegerile personale, acum trebuie sa va spun un lucru simplu:

La alegerile astea am fost pus in situatia de a decide intre

1. o alegere proasta a unora de azi

2. o alegere a mea de acum 5 ani. Buna, rea, dar a mea.

Nu mi-ati dat prea multe optiuni care sa ma lase cu stampila in mana si inima impacata, dragilor.

Si ca mine au fost multi.

Data viitoare, alegeti mai bine.

Ca sa putem alege la fel de bine si noi.”