Medicul Vasi Rădulescu: „Am avut până acum trei momente în care am simțit că mai am puțin și dau colțul. Prima dată am muncit vreo 70 de ore fără să dorm, aveam senzația că pot face oricând un accident cerebral. A doua oară eram…”

(Last Updated On: November 26, 2019)

Medicul Vasi Rădulescu a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe oameni să aibă grijă mai mare de sănătatea lor și să nu muncească până la epuizare.

Vasi Rădulescu a scris pe Facebook: „Am avut până acum trei momente în care am simțit că mai am puțin și dau colțul.

Prima dată am muncit vreo 70 de ore fără să dorm, pentru că trebuia să termin niște proiecte, să le livrez și să fiu plătit. Pe măsură ce trecea timpul, aveam senzația că pot face oricând un accident cerebral.

Medicul Vasi Rădulescu: „Am avut până acum trei momente în care am simțit că mai am puțin și dau colțul. Prima dată am muncit vreo 70 de ore fără să dorm, aveam senzația că pot face oricând un accident cerebral.  A doua oară eram...” 1
(Foto digi24)

A doua oară eram după patru gărzi puse cu o zi între fiecare, cu somn puțin și prost, cu cazuri grele și solicitări multiple. Era să cad din picioare pe trotuar, în supermarket, pe treptele blocului. Abia am ajuns acasă.

A treia oară m-am enervat când eram prins în consultații și nu făcusem materialele pentru o emisiune, iar producătorul mă presa cu mesaje și telefoane, veneau alți pacienți care nu aveau programări, toată lumea trăgea de mine. Am fugit de la cabinet ca să ajung acasă și să termin materialele, eram într-o tensiune cumplită și credeam că îmi va pocni imediat un vas de sânge în cap.

Toate s-au întâmplat din vina mea.

Am ales să muncesc până la epuizare, chiar dacă știam cazuri multiple de tineri care au murit subit.

Am ales să întind coarda și cu gărzile, unde uzura psihică și intelectuală nu se compară cu nimic.

Am ales să muncesc pe mai multe fronturi, ignorând majoritatea capitolelor ce servesc drept contragreutate.

Toate până la un punct, când am realizat că goana asta e absurdă, că viața trăită în presiune nu e plus ci minus, că trebuie să ating o armonie, că suprasolicitarea poate răpune și tinerii, că totul trebuie calculat, ponderat, cu moderație. De foarte multe ori ajungem în situații limită din cauza noastră, pentru că ne supărăm prea tare, muncim prea mult, nu compensăm tensiunile, tragem în șapte părți, trăim cu semnale în corp pe care le ignorăm mult timp, indiferent de vârstă.

A naibii treabă, mai dați-o naiba și aveți grijă de voi și de liniștea voastră.”