Mani Gutau, la coadă la doctor, policlinică de stat. „Fix atunci, din cabinetul alăturat a ieșit o colega, cu o cutie de bomboane, ce ne-a șoptit emoționată ca intra si ea puțin la doamna doctor sa o serveasca cu ceva dulce, de ziua ei. N-a stat decat o ora. Mai precis 63 de minute. Intre timp pe hol au inceput …”

(Last Updated On: November 9, 2019)

Într-o postare făcută pe Facebook, Mani Gutau, solistul trupei URMA, a povestit o întâmplare de la o policlinică de stat. Răbdarea este cheia atunci când sunteți nevoiți să mergeți la doctor, la stat, deoarece nu știți niciodată cât trebuie să așteptați.

Mani Gutau a scris pe Facebook: „Am fost astazi cu mama fostei mele prietene, actuala sotie, la doctor. Consultatie neurologie, policlinica de stat. La noi in familie toata lumea stie ca sunt putin alergic la functionari publici, prin urmare am primit ordin sa nu intru in nici un fel de contact fizic, sa nu vorbesc neintrebat si sa nu raspund nici unei provocari, de nici un fel.

Mani Gutau, la coadă la doctor, policlinică de stat. „Fix atunci, din cabinetul alăturat a ieșit o colega, cu o cutie de bomboane, ce ne-a șoptit emoționată ca intra si ea puțin la doamna doctor sa o serveasca cu ceva dulce, de ziua ei. N-a stat decat o ora. Mai precis 63 de minute. Intre timp pe hol au inceput ...” 1

Si uite asa, la primele ore ale unei dimineti insorite, Manelus, la brat cu o frumoasa domnisoara trecuta de 70 de primaveri, a trecut pragul policlinicii inarmat cu multa rabdare si zero tutun.

La intrare ne-a intampinat o domnisoara asistenta care parea foarte suparata, de foarte multi ani.

Am vrut s-o intreb daca a zambit vreodata, dar juramantul tacerii m-a obligat sa-i multumesc frumos si umil in limbajul trupului, pentru ca a facut efortul extraordinar de imi arata in sictir holul din stanga.

Unde, multumita lui Doamne Doamne, nu era nimeni.

Minune minunata, venisem pregatit pentru ce e mai rau, pentru ca asa e la stat, de regula stai, dar astazi parea a fi ziua mea norocoasa.
Un singur pacient in cabinet, nimeni pe hol, urma sa ajungem repede repejor inapoi acasa.
Dupa vreo zece minute s-a deschis usa, a iesit pacientul, victorie, am dat sa intram dar o doamna asistenta ne-a transmis dragut si ferm ca ne cheama ea imediat, ca nu-i doamna doctor gata…
Fix atunci, din cabinetul alăturat a ieșit o colega, cu o cutie de bomboane, ce ne-a șoptit emoționată ca intra si ea puțin la doamna doctor sa o serveasca cu ceva dulce, de ziua ei:

– Intru putin, hihihi, nu stau mult, hihihi, va multumesc frumos pentru intelegere!

N-a stat decat o ora. Mai precis 63 de minute.
Intre timp pe hol au inceput incet sa apara doamne si domni trecuti de prima batranete, de am ajuns sa stau stingher si inghesuit intr-un colt, in minoritate absoluta.
In cabinet toate bune si frumoase, chicote si chestii dulci asortate cu cafeluta, pe hol nunta muta.
Eu si echipa de tineret U75, asteptand cuminciori sa-si termine doamnele doctor de supt bombonica.
La un moment dat, cand aproape imi pierdusem speranta si ma gandeam sa ma programez si eu pentru o consultatie la bibilica, s-a deschis usa si a iesit discret colega, soptind in trecere:

– imi cer scuze, hihihi, stiti cum e, hihihi, Mihai si Gavril, hihihi, nici nu stiu cum a trecut timpul, doar o colega mai am de servit si revin imediat, hihihi!

M-am uitat atent la ea. Oarecum tinerica, cocheta, dupa vorba dupa port fan all inclusive Antalya.
Genul care da share la scrisorile lui Chirila, are poze cu caprioara lui Fuego in brate la Robbie Williams pe desktop, plange cand se topesc ghetarii si ard padurile la stiri…
Plina de bune intentii, mai tot timpul, mai putin atunci
cand o doare-n cur ca o asteapta pacientii batrani pe hol.
Ma uitam la ea, cum se hlizea ca proasta prinsa-n fapt si imi imaginam ca sunt actor principal in Natural Born Killers filmat la Vaslui, si o mangai peste gura cu o cutie de bomboane fondante xxl.
Ciocolata si sange peste tot, in timp ce eu ii repet de zor:

– ia putin dulce, hihihi, de ziua ta, hihihi, sa uitam impreuna de noi si de cum trece timpul, hihihi!

Dar Doamne Doamne a fost milostiv si m-a tinut in lumina, am pastrat juramantul tacerii si am privit-o calm si mut cum s-a strecurat inapoi in cabinetul ei linistit si primitor, tinut din bani publici.

Sunt foarte bine acum, urmatoarea consultatie e in februarie.”