Ion Cristoiu: „Duminică la ora 6, Dăncilă și Barna erau la egalitate. Lui Barna i s-au furat voturi și din Diaspora…»

(Last Updated On: November 11, 2019)

Analistul politic Ion Cristoiu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de manipulare a voturilor. Specialist în teorii ale conspirației, Cristoiu a lovit din nou.

Cristoiu susține că există indicii că scorul alegerilor a fost modificat duminică, la ora 6, când Dăncilă era cât pe ce să fie învinsă de Dan Barna. Erau la egalitate, iar dacă veneau si voturile din diaspora, atunci Barna era in turul 2 cu Iohannis, o mare problemă pentru președinte. Așa că „probabil s-a umblat la soft”, este ipoteza lui Ion Cristoiu despre fraudarea alegerilor, potrivit gazetaromaneasca.com.

Ion Cristoiu: „Duminică la ora 6, Dăncilă și Barna erau la egalitate. Lui Barna i s-au furat voturi și din Diaspora…» 1

“Aserţiunea „prezenţă uriaşă la vot” fost o manipulare grosolană a opiniei publice pentru că este cea mai slabă prezenţă din istoria posdecembristă, dar era nevoie de crearea acestei atmosfere în favoarea lui Klaus Iohannis pentru că Iohannis vrea să facă din aceste alegeri prezidenţiale, nu să câştige pur şi simplu, ci să câştige, în termeni istorici, uriaşi, prezenţă uriaşă, oameni care se înghesuie să-l voteze, scoruri mari.

O altă manipulare a fost cea în legătură cu diaspora, unde iar s-a exagerat prezenţa pentru că, după trei zile, la 4 milioane de cetăţeni, normal era să fie vreo două milioane la vot. Deci asta a fost prima manipulare”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu a vorbit despre enigma „răsturnării de scor”, duminică seara.

“Răspunsul trimite la o nouă enigmă postdecembristă şi ţin neapărat să o formulez şi anume enigma, duminică, ora 6. Duminică 10 noiembrie, la ora 6 după-amiaza, s-a produs o răsturnare în mersul votului, mai mult decât enigmatică. Şi anume, toate sondajele, tot ce se ştia prin redacţii era că, în ţară, Viorica Dăncilă era umăr la umăr cu Dan Barna. Se considera că va veni şi diaspora şi atunci clar Dan Barna era în turul 2. Deci, la ora 6, în toate redacţiile, mă rog poate cu excepţia…, şi chiar în redacţiile peneliste, iohanniste se ştia că Barna e în turul 2.

Dintr-o dată, o casă de sondare, nu-i dau numele că nu vreau să-i fac publicitate, a dat, pentru că trebuie spus cititorilor noştri, că noi ştiam, adică acele case de sondaje ne trimiteau nouă, chiar dacă nu le dădeau publicităţii, mersul votului. Şi deodată, o casă de sondare, am văzut că la ora 6 a dat următorul rezultat: Klaus Iohannis în scădere, Viorica Dăncilă stagnează, în scădere şi Dan Barna. (…) ”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu a afirmat că această enigmă ar putea avea două explicaţii: fie PNL a avut în marile oraşe o rezervă păstrată care s-a dus la vot şi a votat pentru PSD, fie, mai credibil, s-a umblat la soft.

“Şi atunci s-a umblat coborându-l pe Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a avut de ales între să aibă 40%, dar să-l aibă pe Dan Barna în turul 2, care era un coşmar sau să aibă mai puţin şi să comentăm, noi, câţiva, că nu a fost o victorie, dar să fie cu Viorica Dăncillă în turul 2. Deci enigma poate fi dezlegată prin sloganul „Cu orice preţ, Viorica Dăncilă în turul al doilea”. Aceasta este ce s-a întâmplat aseară”, a afirmat analistul politic.