Iohannis și Orban umblă deja cu păcăleli? Liviu Avram: „După prosteala pe față de tip PSD, devenită mod de guvernare, cred că am intrat într-o nouă eră: prosteala pe față de tip PNL. E puțin mai subtilă, însă foarte puțin. Și poate fi rezumată astfel”:

(Last Updated On: November 28, 2019)

Luna de miere electorală pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-a terminat brusc după ce aceștia au declarat, indirect, că nu vor desființa Secția Specială, nu vor modifica legea electorală pentru două tururi. Se comportă exact ca cei de la PSD, pe temele impus de PSD.

Jurnalistul Liviu Avram: „Cu sacii în căruță.
După prosteala pe față de tip PSD, devenită mod de guvernare, cred că am intrat într-o nouă eră: prosteala pe față de tip PNL. E puțin mai subtilă, însă foarte puțin. Și poate fi rezumată astfel: „Noi am vrea, dar nu se poate”.

Iohannis și Orban umblă deja cu păcăleli? Liviu Avram: „După prosteala pe față de tip PSD, devenită mod de guvernare, cred că am intrat într-o nouă eră: prosteala pe față de tip PNL. E puțin mai subtilă, însă foarte puțin. Și poate fi rezumată astfel”: 1

Klaus Iohannis, ieri: „Eu vreau alegeri anticipate”, „Eu vreau primari în două tururi”. Nu cere, nu solicită, nu impune, nu arată căile prin care se poate obține, ci doar „Eu vreau”.

Și eu vreau să ajung pe lună, dar asta nu mă face cosmonaut.

Și vine azi Cătălin Predoiu:

– Nu abrogă legea recursului compensatoriu. Bine, abrogare nu, dar nici măcar o reconfigurare rezonabilă a condițiilor de aplicare? Adică rămâne cum a vrut Nicolicea, nu?

– Nu desființează Secția Specială, că vrea consens în Parlament. Consens cu cine, bre? Cu Ciordache? Păi singurul consens pe care îl poți obține cu Ciordache este ca lucrurile să rămână așa cum le-a vrut PSD-ul.

Și-atunci noi la ce-am mai votat în mai și în noiembrie?”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat joi că Guvernul nu poate desființa „peste noapte” Secția de anchetare a magistraților, discuțiile pe această temă urmând să înceapă anul viitor în Parlament, anunță Cotidianul. Unde PSD are majoritate cu ALDE și UDMR deci nu se va desființa.