FELICITĂRI! România, performanţă uriaşă: Calificare la Jocurile Olimpice pentru Naționala de baschet feminin!

(Last Updated On: November 4, 2019)

Naționala de baschet feminin 3×3 s-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice.

Baschetul românesc a obţinut această calificare istorică graţie poziţiei din clasamentul mondial al federaţiilor naţionale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019. România s-a situat, la feminin, pe locul 4 în lume şi pe locul 2 în Europa, în ce priveşte baschetul 3×3, informează adevarul.ro.

FELICITĂRI! România, performanţă uriaşă: Calificare la Jocurile Olimpice pentru Naționala de baschet feminin! 1

“Este una dintre cele mai frumoase zile ale baschetului românesc. Sunt foarte mândru de această reuşită care se datorează baschetului feminin românesc. Mulţumesc celor 1.000 de jucătoare care au participat în ultimul an la turnee, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ministerului Tineretului, colegilor din federaţie.

Mă bucur că baschetul românesc se alătură lotului olimpic ce va reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a încununat cu succes munca unei echipe. Fără ajutorul cluburilor, fără prestaţia jucătoarelor care ne-au reprezentat la turneele internaţionale, fără Sport Arena, această calificare nu s-ar fi întâmplat. Sunt convins că la Tokyo vom avea o echipă competitivă” – Horia Păun, preşedinte FR Baschet.

În cadrul unei ceremonii organizate la la Utsunomiya (Japonia), la care au participat preşedintele Hamane Niang şi secretarul general Andreas Zagklis, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat oficial numele primelor naţiuni calificate la turneul de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020 în baza clasamentului mondial al federaţiilor naţionale. La feminin, ordinea finală din ierarhia mondială realizată de FIBA a fost următoarea: 1. Rusia; 2. China; 3. Mongolia; 4. ROMÂNIA.