FELICITĂRI! O româncă, inclusă de britanici pe lista celor 30 de „guru” ai inteligenței artificiale din Europa

(Last Updated On: November 30, 2019)

Românca Maria Luciana Axente a fost inclusă pe lista celor 30 de „guru ai inteligenței artificiale” (AI) din Europa.

Topul a fost realizat de Sifted, o publicație online britanică, dedicată startup-urilor și tehnologiei și susținută de Financial Times, informează startupcafe.ro.

FELICITĂRI! O româncă, inclusă de britanici pe lista celor 30 de „guru” ai inteligenței artificiale din Europa 1

„Nu e întotdeauna ușor să găsești pe Twitter aceste persoane, așa că Sifted a selectat o listă practică a acestor guru ai inteligenței artificiale, pentru a-i urmări. Ei postează lucrări academice, oportunități de angajare, noutăți din AI și alte informații care pot fi greu de găsit printr-o simplă căutare pe Google”, scrie Sifted.

Singurul român care apare pe listă este Maria Luciana Axente, conducătoarea programelor pentru inteligență artificială din cadrul companiei de consultanță PricewaterhouseCoopers (PwC), la Londra. Din această poziție, ea conduce programul AI for Good al PwC, pentru utilizarea responsabilă și etică a inteligenței artificiale.

„Am crescut într-un mic sat din Transilvania, România, iar Star Trek și Star Wars au fost fereastra mea către viitor și o lume în care tehnologia contribuie la dezvoltarea omenirii”, spunea Maria Axente, pentru organizația britanică We Are Tech Women, care, la rândul său, a nominalizat-o recent pe o listă scurtă a liderilor-femei din domeniul tehnologiei.