FELICITĂRI! O româncă-americancă, cea mai bună jucătoare de colegiu din SUA. Sabrina Ionescu ia titlul pentru al doilea an

(Last Updated On: November 7, 2019)

Baschetbalista de origine română Sabrina Ionescu a fost numită cea mai bună jucătoare de colegiu din SUA, al doilea an la rând.

Sabrina Ionescu, s-a născut pe 6 Decembrie 1997. Este fiica unor imigranți români. Tatăl ei, Dan Ionescu, a fugit din România după Revoluția din 1989, căutând azil politic în SUA. Spera ca soția sa de atunci, Liliana Blaj, și fiul lor Andrei să li se alăture în câteva luni, dar nu au putut veni în SUA până în 1995, informează dcnews.ro.

FELICITĂRI! O româncă-americancă, cea mai bună jucătoare de colegiu din SUA. Sabrina Ionescu ia titlul pentru al doilea an 1

Ea a fost pe locul 1 în acest clasament și în urmă cu un an și și-a dus echipa sa, Ducks, în primul Final Four, unde a câștigat premiul pentru jucătorul anului.

”Nu îmi place să pierd”, a declarat ea pentru site-ul slamonline.com. ”În orice fac, indiferent dacă este baschet sau orice altceva, sunt doar foarte competitivă.

În fiecare joc, în fiecare antrenament, încerc să fiu cea mai bună versiune a mea. Nu joc cu adevărat împotriva nimănui, ci doar încerc să fiu cea mai bună versiune pe care o pot face în teren, dar și în afara terenului”, a mai declarat ea.

Sabrina are un frate geamăn. Eddy, și un frate mai mare, Andrei.