Euro 5,5 lei?! Avocatul Gheorghe Piperea: „Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca …”

(Last Updated On: November 29, 2019)

Avocatul Gheorghe Piperea vine cu o veste proastă: euro la 5,2 sau chiar 5,5 lei! Și uite așa, statul, face rost de bani pentru mărirea pensiilor, prin creșterea inflației și scăderea puterii de cumpăarre.

Gheorghe Piperea: „Tara fierbe la focul devalorizării intenționate a cursului leu – euro*, sub loviturile de ciocan ale tiribombistului de la MF, care forjeaza cand un deficit bugetar artificial, cand o realocare de bani de la educatie si infrastructura catre aparare si serviciile secrete, cand un imprumut la banci cu dobanzi de trei ori mai mari decat dobanzile la depozit, si sub asaltul “economistilor” de carton care cer amanarea majorarii pensiilor, iar dl Vasilescu se razboieste cu legea darii in plata.

Euro 5,5 lei?! Avocatul Gheorghe Piperea: „Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca ...” 1

Sa ii spună cineva venerabilului ca aceasta lege a fost neutralizata pe cale jurisprudentiala.
Ar face mai bine venerabilul daca le-ar atrage atenția băncilor asupra urgiei care vine – cresterea cursului la 5,2-5,5 lei/euro, cresterea cu 3-4 pct a dobanzii (care, oricum, e deja la 5-7%, in valori reale) si cresterea inflatiei la 5% va determina un nou tsunami de supra-indatorare si faliment ale consumatorilor si ale IMM-ilor. Provizioanele necesare vor curati, in sfarsit, piata financiara de cei 10-12 zombies bancari.

*Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca Vasile Câtu au pronunțat “curs 5,2”, deja lumea a inceput sa fuga de lei, creand penurie de euro. Cand o marfa e cautata si putina, e scumpa”.