E bine? PNL vrea consens cu PSD. Mircea Marian:  „Am stat pe străzi, prin piețe, în frig. Cei care am fost gazați, bătuți, agresați, amenințați.  Pentru noi – și-mi cer scuze că vorbesc în numele unui personaj colectiv – PSD nu este un …”

(Last Updated On: November 28, 2019)

Klaus Iohannis s-a lăudat în campania electorală că s-a luptat la baionetă cu PSD. Prima reacție a guvernului PNL  pe care l-a instalat: consens cu PSD pentru desființarea Secției Speciale și anularea legii recursului compensatoriu.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, citat de Digi 24: „Guvernul nu-şi poate asuma o desfiinţare peste noapte a SIIJ, în primul rând din cauza acestui considerent de ordin formal, dar şi pentru că, după părerea mea, e nevoie de o dezbatere prealabilă mai largă în cadrul sistemului judiciar, şi apoi, dacă e posibil, obţinerea unui consens politic în Parlament”.

E bine? PNL vrea consens cu PSD. Mircea Marian:  „Am stat pe străzi, prin piețe, în frig. Cei care am fost gazați, bătuți, agresați, amenințați.  Pentru noi - și-mi cer scuze că vorbesc în numele unui personaj colectiv - PSD nu este un ...” 1

Mircea Marian: „Consens cu PSD-ul nu este posibil. Cel puțin nu din partea celor care timp de trei ani am stat pe străzi, prin piețe, în frig. Cei care am fost gazați, bătuți, agresați, amenințați.

Pentru noi – și-mi cer scuze că vorbesc în numele unui personaj colectiv – PSD nu este un partener legitim de dialog. După mine, este o grupare infracțională, care trebuie să răspundă penal și civil.

Soluții sunt: asumarea răspunderii. Trece? Great. Nu trece? Și mai bine, v-ați bătut, apreciem, hai la anticipate.
Cine vrea consens cu PSD-ul, ok, eu nu am cum să îl opresc. Dar asta înseamnă, după opinia mea, întreruperea consensului cu sutele de mii de oameni care au fost în stradă”.

Stoica Ionel: „OUG pentru abrogarea recursului compensatoriu trebuia să o dea Ludovic Orban în prima ședință de guvern.
Cel mai evident motiv: în prezent nu se mai pune problema suprapopulării inchisorilor, motivul pentru care legea a fost adoptată, doar au fost eliberați 25.000 de deținuți în mandatul lui Tudorel Toader”.