(Last Updated On: November 7, 2019)

Lupta electorală dintre candidații Dan Barna și Mircea Diaconu s-a mutat și în online.

Echipa de campanie a lui Mircea Diaconu s-a folosit de roboții Google astfel încât în momentul în care pe platforma online este căutat numele lui Dan Barna, primul rezultat afișat să fie pagina de candidat a lui Mircea Diaconu.

Cum îl trolează Mircea Diaconu pe Dan Barna pe Google: „Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul”. Reacția USR 1

Pagina este însoțită și de mesajul: „Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul. Caută un candidat care te reprezintă”, informează digi24.ro.

„Este o încercare disperată pe final de campanie de a mai câstiga câteva procente”, a declarat Cătălin Drulă, șeful de campanie al candidatului USR-PLUS.

Drulă a explicat și cum funcționează. Echipa de campanie a unui candidat poate plăti reclame astfel încât în momentul în care este căutat un anumit cuvânt/nume, Google să afișeze pagina pentru care a fost plătită reclama.

„Monitorizăm campaniile online și am luat și noi contramăsuri la această încercare disperată de a se lega de numele lui Dan Barna. Google permite monetizarea căutărilor pentru anumiți termeni și afișarea în partea de sus a unei reclame. E un sistem licitativ. Am luat contramăsuri. Nu e un lucru care să ne afecteze”, a mai spus Cătălin Durlă.