Bloc gazat. Alte 12 persoane la spital azi. Parcă le-au dat gaze de luptă!  32 de copii sunt internați la Timișoara. „Analizele de laborator au arătat pentru fiecare caz o scădere a numărului de leucocite și o trombocitopenie, o scădere a numărului de trombocite”

(Last Updated On: November 20, 2019)

După gazarea blocului din Timișoara, 45 de oameni au fost internați. 32 sunt copii. Gazul nu a lăsat urme în corpul celor trei persoane care au decedat. Parcă le-au dat gaze de luptă!

Efecte în lanţ după deratizarea mortală din Timişoara. Din blocul morţii continuă să vină apeluri, la patru zile de la declanşarea alertei. 12 oameni au ajuns şi astăzi la spital, deşi unii dintre ei fuseseră evacuaţi de mai bine de 72 de ore, anunță Observator TV.

Bloc gazat.  Alte 12 persoane la spital azi. Parcă le-au dat gaze de luptă!  32 de copii sunt internați la Timișoara. „Analizele de laborator au arătat pentru fiecare caz o scădere a numărului de leucocite și o trombocitopenie, o scădere a numărului de trombocite” 1
(foto evz.ro)

Echipe specializate în decontaminare acţionează şi acum în zonă. Astăzi au salvat două pisici ramase blocate în apartamentele părăsite în grabă. E posibil ca toate obiectele şi mobila din apartamente să fie arse de autorităţi. Ministrul de Interne a dispus verificarea tuturor firmelor care vând substanţe periculoase.

Bărbatul care şi-a pierdut fiul şi soţia cere explicaţii şi anchete. Nimeni nu i-a anunţat că în blocul lor e pericol de moarte.

TEODOR BOŢA, bărbatul care şi-a pierdut soţia şi copilul – Nu s-a simţit absolut nimic, niciun miros. Să fie traşi la răspundere cei care au fost vinovati, ăia se ştiu!

La patru zile de la primul deces, spitalele din Timişoara continuă să primească apeluri la 112. Trei copii şi doi adulţi au avut nevoie de ambulanţă, deşi au fost evacuaţi de două zile din blocul contaminat.

MIHAI GAFENCU, purtător de cuvânt la Spitalul Louis Ţurcanu Timişoara – Analizele de laborator au arătat pentru fiecare caz o scădere a numărului de leucocite și o trombocitopenie, o scădere a numărului de trombocite.

Raul Pătrașcu, chimist – Dacă avem praf din acele pastile pe hainele oamenilor, este posibil că simtome să apară la mai mult de 72 de ore de la contaminarea inițială.

Raul Pătrașcu, chimist – Orice abur de apă, apă direct transformă acea pastilă din fosfură de alumină, eliberează gazul de fosfina care e toxică.
Pompier: Trebuie, ori să le distrugeți (n.r. hainele), ori să le spălați foarte bine de mai multe ori. Minim de patru ori.