Bianca: „Bravo Lidl România ! Se poate si fără plastic si fără chimicale si gustos. Avocado bio plastic free”

Marile lanțuri de magazine au luat în serios eliminarea plasticului și oferă alternative lăudate de clienți.

Bianca Veşteman : „Bravo Lidl România ! Se poate si fără plastic si fără chimicale si gustos. Avocado bio plastic free”

Bianca: „Bravo Lidl România ! Se poate si fără plastic si fără chimicale si gustos. Avocado bio plastic free” 1

Pe Facebook, Ramona Luncasu a scris: „În sfârșit, cineva s-a gândit la asta! Uite o metodă foarte smart, gândită de Kaufland Romania prin care putem să mai reducem din risipa de plastic.
În loc să cumpărăm legume și fructe în sacoșe de plastic, de unică folosință putem cumpăra săculeții ăștia, reutilizabili, al căror cost e ~ 5 lei/2 buc. La cântar avem opțiunea să alegem între categoriile: produse neambalate, ambalate în plastic, ca până acum sau ambalate în sacoșele astea. Deci oamenii s-au gândit inclusiv la posibilul contraargument al greutății.

Bianca: „Bravo Lidl România ! Se poate si fără plastic si fără chimicale si gustos. Avocado bio plastic free” 2 Bianca: „Bravo Lidl România ! Se poate si fără plastic si fără chimicale si gustos. Avocado bio plastic free” 3

Înțeleg că e greu să reciclezi când nu ai infrastructură la îndemână, că te descurajează poate faptul că tu faci efortul de a colecta selectiv, în timp ce alții nu-și dau interesul și par nici măcar să nu-și pună probleme din astea, care depășesc universul propriilor provocări de viață, dar cred tare tare tare că și cel mai mic gest contează.

Și că schimbările se întâmplă gradual, cu multă răbdare, fiecare asumându-și bucata de responsabilitate, educând mai întâi gestul, intenția și transformând treptat totul, în disciplină și, în cele din urmă, în obișnuință și normalitate.
Felicitări, Kaufland Romania!”

Kaufland:
Începând cu 1 octombrie, din grijă pentru mediul înconjurător, am înlocuit pungile de plastic cu pungi biodegradabile compostabile.
Mai mult, pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe și de la raionul de produse congelate vrac vor avea prețul de 0,10 lei/buc. Aceasta reprezintă o invitație deschisă către tine de a limita consumul excesiv al tuturor pungilor de unică folosință.