Becali, la pușcărie pentru recidivă? Alex Costache: „Noul dosar al lui Gigi este foarte interesant. Pe scurt: Gigi şi nepotul lui, Geambazi, sunt acuzaţi că în 2006 au cumpărat drepturile litigioase pentru un…”

(Last Updated On: November 20, 2019)

Noi probleme pentru Gigi Becali. Are un dosar penal la DNA și riscă să fie condamnat pentru recidivă. Scăparea sa ar putea fi denunțarea unor judecători.

Gigi Becali şi nepotul său, Vasile Geambazi, sunt urmăriţi penal de DNA pentru spălare de bani, fapte care ar fi fost comise în intervalul 2014 – 2019. Un teren de lângă Bucureşti, aflat într-o procedură de despăgubire, a fost supraevaluat cu 184 de milioane de lei, iar banii ar fi fost transferaţi succesiv între cei doi, anunță Pro Sport.

Jurnalistul Alex Costache: „Să revenim la oile noastre! Noul dosar al lui Gigi este foarte interesant.
Pe scurt: Gigi şi nepotul lui, Geambazi, sunt acuzaţi că în 2006 au cumpărat drepturile litigioase pentru un teren de 22 de ha în Voluntari şi, apoi, au cerut despăgubiri de la stat, de la ANRP, în valoare de 60 de milioane de euro. Profit: 6000 %!!! Nici măcar Jesus Christ Superstar nu a înmulţit peştii şi vinul în asemenea hal!!
Becali, la pușcărie pentru recidivă? Alex Costache: „Noul dosar al lui Gigi este foarte interesant. Pe scurt: Gigi şi nepotul lui, Geambazi, sunt acuzaţi că în 2006 au cumpărat drepturile litigioase pentru un...” 1

Gigi şi Geambazi au cerut cele 60 de milioane de euro de la ANRP, însă cei de acolo, fiind speriaţi de DNA, le-au dat flit, aşa că machidonii s-au adrestat judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, care, în timp record, în 2 luni şi la prima înfăţişare, le-au dat dreptate. A urmat apelul la ÎCCJ şi, din nou, Gigi şi Geambazi au avut câştig de cauză.

Acum, DNA susţine că valoarea terenului a fost umflată de evaluator de 3 ori şi că, în realitate, terenul valora doar 20 de milioane de euro. Expertul evaluator ar fi fost cumpărat de Gigi şi Geambazi.

Întrebarea care se pune este: instanţele care le-au dat dreptate în timp record au fost induse în eroare sau cumpărate?

Cel mai probabil răspunsul la această întrebare îl va da chiar Gigi, dar nu la presă, ci procurorilor întrucât războinicul luminii este acuzat de spălare de bani (riscă între 3 şi 12 ani de puşcărie), faptă comisă între 2014 şi 2019. El a fost liberat condiţionat din penitenciar în aprilie 2015, deci ar fi în recidivă post-condamnatorie ceea ce îi agravează rău situaţia pentru că riscă un spor de pedeapsă substanţial. Plus, că nea Jiji nu mai vrea să se întorcă în penitenciar aşa că ar avea toate datele să facă 19-le, să colaboreze cu procurorii şi să obţină reducerea la jumătate a pedepsei😅

Problema e că de această anchetă privind implicarea judecătorilor în acest tun uriaş ar trebui să se ocupe taman Secţia Specială, care – am văzut cu toţii – are alte probleme, pe ei îi preocupă abuzurilii procurorilor, nu corupţia judecătorilor😡”