(Video) Avalanșe și căderi masive de zăpadă în Italia. Român: „Nu am fost niciodată blocat în asemenea hal”

(Last Updated On: November 18, 2019)

Italia se confruntă cu mari căderi de zăpadă care au dus la izolarea mai multor localități. În nordul țării au avut loc avalanșe, iar arborii doborâți de greutatea zăpezii au blocat zeci de drumuri.

Probleme sunt în tot Tirolul de Sud, din cauza zăpezii care se apropie de nivelul-record din 1985, de un metru și jumătate în localități. Multe dintre ele au rămas izolate, iar intervențiile se fac cu greutate în zonă. Printre localnicii afectați se numără și români.

(Video) Avalanșe și căderi masive de zăpadă în Italia. Român: „Nu am fost niciodată blocat în asemenea hal” 1

„În continuare, suntem izolați, deoarece autoritățile au închis străzile din localități, magazinele sunt închise, din cauza căderii arborilor, pomilor asupra străzilor, acestea sunt blocate. Nu am prins așa ceva, nu am fost niciodată blocat în asemenea hal.

Zăpada de miercuri a căzut, școlile sunt închise, au fost închise joi și vineri, am primit avertizare și pentru mâine și poimâine (luni și marți), școlile vor fi închise, nu știm ce va fi în continuare”, a relatat la Digi24 Marian Rus, un român stabilit de 20 de ani în Italia.

Duminică dimineața, în localitatea Val Martello din Tirolul de Sud, a avut loc o avalanșă. Localnicii s-au trezit cu un râu de zăpadă amestecată cu roci și crengi, care coboară la vale pe străzile din sat. Zăpada desprinsă de pe munte a blocat drumurile și a avariat câteva case.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!