Bugetul praf. Ludovic Orban: „Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârșitul anului”. Lucian Mindruta: „Acest PSD populist si iresponsabil. Au mărit a la Olgutza salariile, după principiul “după noi potopul”. Pai sa le plătească aia care au decis!”

(Last Updated On: November 7, 2019)

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că nu sunt bani suficienţi pentru slarii în sănătate până la sfârșitul anului. Acesta a spus că nu sunt bani destui pentru a încheia anul nici în ceea ce priveşte programele de sănătate şi nici în ceea ce priveşte bugetul CNAS.

„Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa sa. Încă nu vă putem spune o cifră. Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei.

Bugetul praf. Ludovic Orban: „Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârșitul anului”. Lucian Mindruta: „Acest PSD populist si iresponsabil. Au mărit a la Olgutza salariile, după principiul "după noi potopul". Pai sa le plătească aia care au decis!” 1

Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii”, a precizat Orban, într-o conferinţă de presă la MS, unde a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache, citat de libertatea.ro.

Ministrul Sănătăţii a subliniat, în context, că este necesară găsirea unei soluţii pentru o rectificare bugetară pozitivă, fiind necesară suma de aproximativ 4 miliarde de lei.

În replică, premierul Orban a răspuns: „Fiţi liniştit, domnule ministru, că deja am vorbit cu ministrul Finanţelor (despre rectificarea bugetară – n.r.).”

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dar şi cea de la Institutul Clinic Fundeni vor fi schimbate, a mai anunțat premierul Ludovic Orban.

Lucian Mindruta: „Acest PSD mizer, populist si iresponsabil.
Au mărit a la Olgutza salariile, după principiul “după noi potopul”.
Pai sa le plătească aia care au decis!”

Raluca Turcan: „Nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la fondul naţional unic de sănătate, în primele nouă luni, este de trei miliarde de lei. Prima provocare mandatului ministrului Costache este asigurarea unui act medical de calitate în aceste condiții dificile”.