Vitalie Cojocari: „Pădurarul și-a sărutat și îmbrățișat cei 3 copii, soția și a ieșit pe ușă. Avea o slujbă de făcut, 30 de ani și simțul datoriei. Ce putea să i se întâmple? Un munte de om, care făcea o cameră să pară mică atunci când intra el. În plus, avea legea de partea sa… Ce lege în țara fărădelegilor? A plecat și a …”

(Last Updated On: October 17, 2019)

Pădurarul împușcat în această dimineață era din localitatea Borcut și lucra la direcția Silvică Maramures de șapte ani. Ar fi fost anunțat ca are loc un furt de lemne in apropiere, între localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc și a mers sa vadă despre ce este vorba.

Bărbatul avea 30 de ani şi a lăsat în urmă o familie cu trei copii, informează digi24.ro.

Vitalie Cojocari: „Pădurarul și-a sărutat și îmbrățișat cei 3 copii, soția și a ieșit pe ușă. Avea o slujbă de făcut, 30 de ani și simțul datoriei. Ce putea să i se întâmple? Un munte de om, care făcea o cameră să pară mică atunci când intra el. În plus, avea legea de partea sa... Ce lege în țara fărădelegilor? A plecat și a ...” 1

Vitalie Cojocari a scris pe Facebook: „Liviu Pop, pădurar din Maramureș, avea grijă de sute de hectare de pădure din Ocolul silvic Strambu Băiuț. Seara trecută a primit un pont că niște hoți de lemne i-au călcat pădurea.

Și-a sărutat și îmbrățișat cei 3 copii, soția și a ieșit pe ușă. Avea o slujbă de făcut, 30 de ani și simțul datoriei.

Ce putea să i se întâmple? Un munte de om, care făcea o cameră să pară mică atunci când intra el. În plus, avea legea de partea sa…

Ce lege în țara fărădelegilor?

A plecat și a lăsat în urmă 3 copii mici care vor crește fără tată și vor afla despre curajul său din poveștile mamei îndurerate.

A fost găsit mort, împușcat cu o armă de vânătoare, într-o râpă, chiar lângă pădurea pe care el era angajat de statul român să o protejeze.

A protejat-o cu prețul vieții. Autoritățile bănuiesc că Liviu Pop, pădurarul de 30 de ani din Maramureș, a fost ucis de hoții de lemne, potrivit Romsilva.

Dacă este așa, dacă a fost omorât de hoții de lemne, poza cu Liviu Pop o punem alături de pozele celorlalți pădurari uciși. Acum câteva zile le-am văzut înșirate în fața Casei Poporului într-un protest al altor pădurari.

Totul a fost în zadar.

Este încă un pădurar care moare în războiul din pădurile României. Căci e un adevărat război, să știți. În ultimii ani au fost cel puțin 5 angajați silvici omorâți.

Victime colaterale suntem noi. Pentru că fără păduri nu vom putea respira like-uri pe Facebook, voturi la alegeri și nepăsare.

Iar pădurari cinstiți, care își fac meseria(din păcate cu prețul vieții) rămân tot mai puțini… ca și copaci în pădurile României.”