(Video) Cristy: „Tataie cu semn de începător, pe contrasens, pe autostradă” …„Ăsta face accident! Ia uite-l, mă, e pe contrasens. Ce cauţi, mă pe acolo?”

(Last Updated On: October 15, 2019)

Un șofer în vârstă, cu semne de începător, a fost filmat mergând pe contrasens, pe autostrada A4 din Constanța.

Cristy Vasile a scris pe Facebook: „A 4 Constanța, tataie cu semn de începător, pe contrasens😱⛔”.

Şoferul aflat pe banda de rulare greşită se îndrepta către Agigea. În timpul filmării, martorul la eveniment reuşeşte să identifice numărul autoturismului care se afla pe contrasens, anunță Adevarul.  Din comentarii reiese că la volan s-ar afla o persoană în vârstă, iar pe maşină ar fi afişat semnul de şofer începător. „Ia uite-l, mă, e pe contrasens. Ce cauţi, mă pe acolo? CT 20 MAY. Ăsta face accident”, spune martorul.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere atrag atenția ca în acest caz să se sune la 112. O simplă filmare a evenimentului și postarea lui pe Facebook nu remediază problema.

„ ATENȚIE

Pentru cei care intră accidental pe contrasens pe autostradă:

➡️ Trageți imediat pe banda de urgență care în această situație se află în stânga dvs !
➡️ Aprindeți pozițiile și avariile !
🆘 Sunați la 112, anunțați pe ce autostradă sunteți și la ce km și cereți să fiți ajutat de poliție și de cei de la drumuri să reveniți pe sensul normal de mers !
⛔ Nu continuați deplasarea pe contrasens !
⤵️ Nu încercați să întoarceți !

Pentru cei care observă autovehicule care se deplasează pe contrasens:

🆘 Sunați imediat la 112 !
📸 Simpla filmare a evenimentului și postarea lui pe Facebook nu remediază problema !

Circulația pe contrasens produce de cele mai multe ori accidente grave care duc la decesul celor implicați !”, au scris pe Facebook cei de la CNAIR.