(Last Updated On: October 9, 2019)

Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dacă moțiunea de cenzură trece, susține Victor Ponta, liderul Pro România.

Ponta nu o vede însă pe Viorica Dăncilă retrăgându-se din proprie inițiativă din cursa prezidențială, în cazul unui eșec în Parlament. Ea va fi debarcată de propriul partid, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Liviu Dragnea, spune fostul lider PSD, potrivit Digi24.

Victor Ponta: „Dacă trece moțiunea, Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale” 1

„Are dreptate doamna Dăncilă. În turul 1, va avea un scor mai mare candidatul social-democrat. Și anume Mircea Diaconu. Sunt convins că dacă va trece moțiunea, doamna Dăncilă nu va mai fi absolut nimic” – a comentat Victor Ponta.

Liderul Pro România se consideră inamicul public nr. 1 al Vioricăi Dăncilă, dar nu și al PSD. El susține că Viorica Dăncilă a sunat personal 12 parlamentari Pro România cărora le-a propus să fie miniștri, pentru a nu trece, joi, moțiunea de cenzură.

„Doamna Dăncilă a promis – cel puțin în grupul Pro România eu am numărat, am vorbit cu 12 colegi pe care i-a sunat doamna Dăncilă personal, nu prin interpuși și le-a propus să fie miniștri și râdeam că dacă 12 sunt de la Pro România, câți or mai fi de la PSD? Faptul că totuși a promis 7,5 miliarde de lei din banii publici pentru niște lucrări ale unor primari arată că e o persoană care nu înțelege responsabilitatea funcției de prim-ministru și calcă în multe străchini și sper ca joi să scăpăm de doamna Dăncilă, pentru că se dovedește mai dăunătoare decât domnul Dragnea”, a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, chiar dacă ar moțiunea de cenzură ar eșua, Viorica Dăncilă va trebui să treacă de o nouă verificare în Parlament, cu puțini sorți de izbândă: „Problema e că nu are nicio soluție. Chiar dacă cumva nu trece moțiunea joi, Dăncilă nu are guvern, trebuie să vină la restructurare să obțină ea 233 de voturi. Cum? Cumpărând cât la bucată în condițiile în care România este în acest moment într-o gravă criză bugetară, care se transformă într-o criză economică și socială? Cumpărând câte un om, la bucată, cu iluzii, nu va funcționa acest sistem”, este de părere Victor Ponta.

Fostul premier a reconfirmat că dacă trece moțiunea, va discuta cu cei din PSD și le va propune o coaliție PSD-ALDE-Pro România care să meargă cu o propunere de premier la Cotroceni. Victor Ponta nu a vrut să dezvăluie cine va fi această propunere, dar a dat asigurări că nu e George Maior, așa cum s-a vehiculat în presă.