(Last Updated On: October 10, 2019)

Lupta politică în România continuă. Parlamentari de tip Iordache, Nicolicea, vor trebuie să voteze un nou Guvern. Până când nu se va scăpa de astfel de specimene politice, nu va fi liniște.

Tudor Chirilă: „A căzut guvernul. Multă lume exultă și așteaptă vremea reformei. Eu aș fi mai rezervat. De acum înainte PSD va plasa în cârca noului guvern rezultatele celei mai incompetente guvernări de după revoluție și va capitaliza electoral. Asta pentru că electoratul român este în marea lui majoritate needucat și uită repede. Uită, de exemplu, că nu cu foarte mult timp în urmă Victor Ponta se afișa cu Liviu Dragnea ca un cuplu care construiește România.

Tudor Chirilă: „A căzut guvernul. Eu aș fi mai rezervat. De acum înainte PSD va plasa în cârca noului guvern rezultatele celei mai incompetente guvernări de după revoluție și va capitaliza electoral. Asta pentru că electoratul român este în marea lui majoritate needucat și uită repede. Uită, de exemplu, că nu cu foarte mult timp în urmă Victor Ponta se afișa cu Liviu Dragnea ca un...” 1

Pro România nu este altceva decât o altă aripă a mafiei PSD una care de ceva timp găzduiește cu larghețe “dizidenții” epocii Dragnea. Același electorat cu memoria scurtă uită că PNL este partidul care acum câțiva ani făcea parte din mizerabila coaliție USL.

Acum PNL vrea să credem că este pe deplin reformat și are capacitatea de a readuce România către decență. Dacă electoratul ar ține minte oameni și nu ar fi sedus de nume noi de partide sau de “dizidențe” de ocazie, nici PNL, nici Pro România nu ar fi atât de sus în scorurile electorale iar PSD ar fi fost demult istorie. Dar nu suntem la acea maturitate. De aceea sunt sceptic.

Sigur că este o veste bună căderea unui guvern incompetent, dar nu aș deschide șampania. Nu atâta vreme cât partidele care se pretind alternativă nu sunt altceva decât un paravan pentru oameni cu aceleași interese – nimic pentru România, totul pentru buzunar.

Singurul fel în care PSD și ALDE ar putea plăti prețul cât mai corect ar fi alegerile anticipate. Altminteri, vor transforma o guvernare odioasă într-un avantaj electoral. Pentru începând de azi ei nu mai decontează propria corupție și incompetență.

PS. La alegerile europarlamentare românii au votat cu sete anti PSD, nicidecum vreun program sau viziune despre România a partidelor din opoziție. A fost în principal un vot anti-PSD și mai ales anti-Dragnea, în marea lui majoritate.

Cetățenii României cred că ar trebui să rămâna la fel de vigilenți ca în perioda imediat următoare ordonanței 13. Nu de alta, dar nimeni nu predă puterea doar în urma unei moțiuni de cenzură.

Responsabilitatea “opoziției” este uriașă pentru că o nouă dezamăgire va arunca România într-o agonie și mai mare”.

După demiterea Guvernului prin moțiunea de cenzură adoptată de Parlament, în PSD începe lupta pentru putere. Înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria poate avea consecințe majore în interiorul partidului, anunță Digi 24. Deja taberele din PSD se pregătesc pentru confruntare în prima ședință CEx de după moțiune, anunțată vineri, de la ora 18:30. Surse din partid susțin că se va pune în discuție atât șefia partidului, cât și candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.