Sebastian Lazaroiu: „Iată cum poate supraviețui un guvern minoritar (PNL-USR+) în următorul an, fără ca PSD să capitalizeze din opoziție și să ne trezim în 2020 cu scenariul din 2016. – un guvern transparent, cu o comunicare impecabilă, care să scoată la iveală toate…”

(Last Updated On: October 14, 2019)

USR refuză să preia Guvernarea, cu un Parlament ostil, dominat de PSD. PNL a decis că poate prelua guvernarea oricând, făcând apel la alegători să nu uite că PSD a distrus mare parte din serviciile publice și nu ar fi corect ca ei să deconteze electoral greșelile Vioricăi Dăncilă.
Sociologul Sebastian Lăzăroiu îi învață pe cei de la PNL cum să facă pentru a nu deconta greșelile celor de la PSD.

Sebastian Lazaroiu: „Nu că vreau să învăț statuparalel cum se face, că știu ei mai bine…
Dar iată cum poate supraviețui un guvern minoritar (PNL-USR+) în următorul an, fără ca PSD să capitalizeze din opoziție și să ne trezim în 2020 cu scenariul din 2016. Știu că asta e teama multora.

Sebastian Lazaroiu: „Iată cum poate supraviețui un guvern minoritar (PNL-USR+) în următorul an, fără ca PSD să capitalizeze din opoziție și să ne trezim în 2020 cu scenariul din 2016.  - un guvern transparent, cu o comunicare impecabilă, care să scoată la iveală toate...” 1

– un guvern transparent, cu o comunicare impecabilă, care să scoată la iveală toate matrapazlâcurile făcute de PSD in ultimii trei ani. Toate furăciunile, toate normativele cu dedicație, toată balanța bugetară à la grecque. În fiecare zi, din cele 365, tunurile pe moștenirea lăsată.

Asta nu a făcut guvernul Cioloș, care era chiar mai puțin decât un guvern minoritar, era unul fără susținere politică, adică, cu susținerea discreționară a PSD.

– Secția Specială, scutul de protecție pentru PSD, desființată, IJ și savonele de la CSM, deparazitate. Întărirea DNA, ca în vremurile de glorie, să ancheteze măcar faptele PNDL din reportajele Recorder. Dar mai sunt și altele. Trebuie doar căutat prin sertarele lui Teodorovici.

Pe vremea guvernului Cioloș, DNA fusese lăsat fără dinți, iar Dragnea beneficia de protecție pentru că era doar un idiot util.

– Menținerea celor două PSD rivale. De altfel, Ponta nu e interesat să preia PSD, cu Oprișan și co., el vrea doar să ia pe alese, ce naiba s-o mai putea alege pe acolo.

Pe vremea guvernului Cioloș, PSD era monolit, cu Dragnea plin de viclenii, reușind să-l țină aproape pe Ponta, chiar și după ce-l mazilise. În plus, agenda pe justiție o țineau la secret, acum a devenit publică după trei ani de asalturi repetate.

– Numirea unor profesioniști integri în funcțiile de vizibilitate și curățarea birocrației de excrescențele clientelare ale partidului stat.

Pe vremea lui Cioloș, tehnocrații guvernau cu frânele de mână PSD trase în toate cabinetele și nu înțelegeau de ce mașina nu pornește.

Pe scurt, rețeta a funcționat. PSD trebuie ținut ocupat și divizat”.

Potrivit Europa FM, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea iar consultări cu partidele parlamentare luni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marți, un prim-ministru.