Principele Nicolae:„Gândurile mele sunt alături de Regina-mamă Elena. A fost mereu alături de Regele Mihai I și de Romania. În acest weekend ea va fi reînhumată alături de fiul său, Regele Mihai I la Curtea de Argeș.”

(Last Updated On: October 18, 2019)

La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la deces, mama regelui Mihai se va alătura suveranilor României moderne. Ea va fi înhumată, așa cum și-a dorit fiul său, la Mănăstirea Curtea de Argeș.

În anii ’40, mama regelui Mihai a salvat sute de mii de oameni de furia naziştilor, s-a opus abuzurilor primilor ani ai ocupaţiei sovietice şi a încercat din răsputeri, alături de fiul ei, să păstreze ţara în lumea liberă.

Principele Nicolae:„Gândurile mele sunt alături de Regina-mamă Elena. A fost mereu alături de Regele Mihai I și de Romania. În acest weekend ea va fi reînhumată alături de fiul său, Regele Mihai I la Curtea de Argeș.” 1

Trupul Reginei-Mamă Elena va reveni în țară astăzi, la ora 11:00, cu o aeronavă a forțelor aeriene române. Ceremoniile de la Curtea de Argeș vor începe la ora 16:00. Slujba de înmormântare va fi oficiată mâine, informează digi24.ro.

Nicolae al României a scris pe Facebook: „Gândurile mele sunt alături de Regina-mamă Elena. Ea a luptat să salveze evreii români în al doilea război mondial.

Totuși a fost mereu alături de Regele Mihai I și de Romania. În acest weekend ea va fi reînhumată alături de fiul său, Regele Mihai I la Curtea de Argeș.”