(Last Updated On: October 10, 2019)

Demiterea Guvernului Dăncilă a fost consemnată și de presa internațională.

„România: Guvernul social-democrat, demis de Parlament”, titrează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Le Figaro. „Guvernul României, condus de social-democrata Viorica Dăncilă, a fost destituit joi de Parlament prin moţiune de cenzură, deschizând calea pentru găsirea unei noi majorităţi, cu doar o lună înaintea scrutinului prezidenţial”, notează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Le Figaro, potrivit Digi 24.

Presa internațională, despre demiterea Vioricăi Dăncilă 1

„Guvernul României a fost demis prin moţiune de cenzură”, titrează Agenţia China Nouă.

„Parlamentarii români au demis Cabinetul Dăncilă”, observă agenţia de presă Reuters.

„Parlamentarii români au demis Guvernul social-democrat al premierului Viorica Dăncilă, deschizând drumul spre un guvern de tranziţie până la alegerile parlamentare programate la sfârşitul anului 2020”, comentează agenţia Reuters.

Tudor Benga: „Victoria de azi de la moțiune e un mare succes al societății românești. După trei ani de asalt constant asupra instituțiilor și societății românești, PSD-ul pierde în sfarsit controlul pe executiv.

Acestea fiind exprimate, componența parlamentară e aceeași care era și în decembrie 2016, și în februarie 2017, și în august 2018, și în aprilie 2019, alte pălării aceiași oameni. Singura modalitate de a schimba această realitate sunt anticipatele.

Dar realitatea este și că anticipatele nu vor fi deloc ușor de obținut. Toate eforturile noastre se vor duce însă în această direcție în acest moment fiindcă o autentică resetare a scenei politice românești se poate obține cel mai în profunzime prin alegeri anticipate”.