(Last Updated On: October 9, 2019)

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat marţi un proiect prin care vrea să investească 5 milioane de euro în biciclete de închiriat în sistem bike-sharing.

Comunitatea Optar.ro, care promovează transportul alternativ în Romania, a scos în evidență faptul că proiectul înseamnă o cheltuială de 13.000 de euro pentru o bicicletă achiziţionată pentru închirirere.

O primărie cumpără biciclete cu 13.000 de euro, mai scumpe decât un autoturism! Clotilde Armand: „ Și au cumpărat vreo 390 de bucăți. Puteți să le ''mulțumiți'' consilierilor PSD, PNL, ALDE și PMP pentru această achiziție ''urgentă''.” 1

Mircea Marian a scris pe Facebook: „Cinci milioane de euro pentru 390 de biciclete, adică circa 13.000 euro/ bicicletă: `investiție` a Sectorului 1 al Capitalei – scrie Optar.ro pe Facebook.

Bani cu care îți iei o mașină mică și simpatică.

Proiect votat în regim de urgență, azi, de CL Sector 1: probabil că se grăbesc să prindă prima zăpadă.
Oamenii din PSD știu că nu mai au nici un viitor, așa că se bucură de fiecare zi în care mai pot jefui ceva. Și, fiindcă nu mai avem, de facto DNA, nu mai au nici o reținere.”

Clotilde Armand a scris: „13.000 de euro costă o bicicletă cumpărată de Primăria Sectorului 1. Și au cumpărat vreo 390 de bucăți. Puteți să le ”mulțumiți” consilierilor PSD, PNL, ALDE și PMP pentru această achiziție ”urgentă”.”

Andrei Caramitru a scris: „In sectorul 1 – unde sunt nu știu câte firme private care închiriază biciclete și trotinete (sunt chiar prea multe) – consiliul a decis ceva dement.

Au decis să cumpere biciclete pentru închiriere cu 13’000 de EUR BUCATA!!! Ce studiu de impact, ce investitii pentru piste de biciclete. Dam 5 milioane de EUR ca sa cumpărăm biciclete mai scumpe decât automobilele. Ca să intre banii în buzunarul lor.

Cu votul – in bloc – al consilierilor de la toate partidele mai puțin USR. Jaful absolut, total, pe față, transpartinic. Bravo PNL și PMP – ați luat și voi comisionul? Sau sunteți așa de bătuți in cap ca nu intelegeti ca (1) E NEVOIE DOAR DE PISTE DE BICICLETE și (2) O BICICLETA NU COSTA 13’000 DE EUR, E FURT PE FAȚĂ!

Ticăloșilor. De-asta nimeni sănătos la cap nu vă mai votează in Bucuresti.”

Proiectul votat marţi prevede

– minim de 44 de staţii inteligente de predare şi preluare a bicicletelor,
– 390 de biciclete inteligente mecanice prevăzute cu computer de bord,
– 15 triciclete pentru seniori
– 15 triciclete pentru persoane cu dizabilităţi,
– centru de operare cu sistem integrat software şi hardware de gestiune şi comunicaţii.