(Last Updated On: October 11, 2019)

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că partidul are construită o arhitectură instituțională a unui viitor Cabinet. Acesta a spus că un guvern nu trebuie să aibă mai mult de 15, 16 ministere.

“Un guvern nu are de ce să aibă mai mult de 15, 16 ministere, asta e pozitia pe care o vom susţine. Avem construită arhitectura instituţională a unui viitor guvern, dar acum nu suntem în această fază a formulei guvernului, ci a mandatului PNL pentru Cotroceni”, a spus Orban, citat de dig24.ro.

Liderul PNL a adăugat că viitorul guvern va trebui să ia în primul rând măsuri corective.

„Rămăşiţele guvernului Dăncilă trebuie să plece cât mai repede de la Palatul Victoria şi din sediiile ministerelor, sunt foarte multe care oricum nu mai au conducători.

Până la 15 noiembrie, guvernul trebuie sa prezinte Parlamentului proiectul de buget”, a afirmat liderul liberal.

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, în ședința BPN de vineri, că trebuie să facă o analiză, o fotografie a situației la zi după măsurile guvernării eșuate a PSD. Liderul PNL a precizat că situația este gravă, deoarece gradul de îndatorare al României este mare, deficitul bugetar la fel.

Liderul liberal a atras atenția și asupra ritmului de îndatorare publică a crescut dramatic în ultimul an, astfel încât veniturile la buget nu pot acoperi cheltuielile. Acesta a adăugat că deficitul este la 2,9% din PIB, lucru destul de grav.

Mara Mareş: „Omul momentului demonstrează că istoria este de partea celor puternici!
După ce a reconstruit Partidul Național Liberal și a dărâmat prin vot guvernul PSD, merge astăzi mai departe: își asumă stabilizarea și dePeSeDizarea României!

Ludovic Orban: „Avem structura unui viitor guvern”. Mara Mareş: „Omul momentului demonstrează că istoria este de partea celor puternici! După ce a reconstruit Partidul Național Liberal și a dărâmat prin vot guvernul PSD, merge astăzi  ...” 1

Datorită lui Ludovic Orban, am trimis PSD-ul în istorie, iar de azi înainte vom lăsa România să respire, să se facă auzită, ascultată, respectată. La fel ca orice țară normală.
Felicitări, domnule președinte!”

Capital a publicat, potrivit unor surse, lista cu cele 15 nume pentru Guvernul Orban.
Finanțe – Florin Cîțu
Justiție – Un independent/ Cristina Trăilă/ Alina Gorghiu, Cristian Băcanu sau Ioan Cupșa
Educație – Raluca Turcan sau Florica Cherecheș

Muncă – Dan Vâlceanu
Tineret și Sport – Mara Mareș
Economie – Iulian Dumitrescu sau Virgil Popescu
Energie – Dan Vâlceanu

Interne – Victor Paul Dobre
Apărare – Ovidiu Raețchi
Mediu – Costel Alexe
Agricultură – Marcel Vela/ Nicolae Giugea/Ionel Palăr

Transporturi – Lucian Bode
Cultură – Adriana Săftoiu/ Gigel Știrbu
Turism – Pavel Popescu
Fonduri Europene – Bogdan Glăvan.