(Last Updated On: October 10, 2019)

Gest de neînțeles al Jandarmeriei Târgu-Mureș. A amendat un tânăr pentru că a participat acum 5 luni la un protest. Amenda i-a fost dată exact în ziua în care tânărul a împlinit 18 ani. Ce au vrut să demonstreze jandarmii? Că sunt prea proști pentru această uniformă?

Lucian Mindruta: „Jandarmeria Targu Mures a așteptat 5 luni pana ce unul dintre protestatarii anti-Dancila a făcut 18 ani.
Si fix de ziua lui i-au făcut un cadou: o amenda, sa-i aducă aminte ca trăiește in tara LOR, nu a lui. (…)”

Lucian Mindruta: „Jandarmeria a așteptat 5 luni pana ce unul dintre protestatarii anti-Dancila a făcut 18 ani. Si fix de ziua lui i-au făcut un cadou: o amenda, sa-i aducă aminte ca trăiește in tara LOR, nu a lui” 1 Lucian Mindruta: „Jandarmeria a așteptat 5 luni pana ce unul dintre protestatarii anti-Dancila a făcut 18 ani. Si fix de ziua lui i-au făcut un cadou: o amenda, sa-i aducă aminte ca trăiește in tara LOR, nu a lui” 2

Mark Christian Hermann: „DESPRE UN STAT EȘUAT ȘI CINISMUL AUTORITĂȚILOR — Domnule Colonel Tiberiu Adrian Filipaș, șef al jandarmeriei Mureș: DEMISIA!!!
După excesul de zel al șefului jandarmeriei Mureș din luna Mai 2019, când amenințase cu repercursiuni un puști de 17 ani, până la urmă l-au amendat pe Alin. Da, la 5 luni după ce a fost în vizită “duamna priministru” la Tîrgu Mureș.

Da, băi “vitejilor” în uniforme, ați amendat un adolescent care la doar 17 ani avea o opinie despre lumea care îl înconjoară; un premiant, câștigător de olimpiade județene și naționale, implicat civic, un tânăr căruia îi pasă de viitorul țării în care va trăi.

Un copil model care pentru voi, slugi al unui sistem abject, toxic și eșuat, a ajuns brusc “inamicul public numărul unu”. Cât de cinic, cât de lipsit de orice bun simț, cât de inuman și penibil trebuie să fii pentru a-i întocmi procesul verbal de contravenție EXACT ÎN ZIUA MAJORATULUI, DE ZIUA LUI DE NAȘTERE, așteptând mișelește 5 luni, până în ziua în care împlinise acest băiat vârsta de 18 ani? Frumos “cadou”!

Ce lecție ați vrut să îi dați? Ce ați urmărit cu această jegoșenie, domnule colonel Filipaș? Doar știți bine că nimeni nu va crede, cum acel jandarm care a redactat procesul verbal de contravenție ar fi făcut totul “după capul lui” într-o instituție militarizată. Ce ați vizat? Să umiliți un băiat care a îndrăznit să vă contrazică la data de 17 Mai 2019 cu calm, cu niște argumente imbatabile, după ce l-ați amenințat față de atâția oameni? Am fost acolo mai mulți oameni, am văzut și am auzit totul…

Pentru cine, pentru și de ce ați făcut-o? Doar pentru că am ajuns să trăim într-o țară în care reprimarea libertăţii de exprimare a celor care îndrăzneau să conteste abuzul de putere al guvernanţilor să devină o modă, iar dumneavoastră să le faceți metehnele?

Să le arătați mușchii celor care de fapt vă plătesc salariile? Vă simțiți bine în statutul de complice într-o țară în care niște penali fac legea, țară în care celor care îndrăznesc să se ridice împotriva abuzurilor și își doresc doar puțină normalitate și decență, prin alte abuzuri să li se aplice “legea pumnului în gură”, lacrimogene și bastoane, intimidarea, umilirea, ridicarea de pe spaţiul public cu dubele şi amendarea protestatarilor paşnici, totul în virtutea “legii”? Care lege?

Acea lege nr. 61/1991 a ordinii publice, acea lege Iliesciană care este demult depășită, nefiind deloc în concordanță cu acea constituție care a fost votată abia după această lege, o lege care încalcă dealtfel cras dreptul fundamental la liberă exprimare garantat prin Constituția României!

Da, am ajuns țara privirilor pline de ură ale jandarmilor cu salariile majorate și mai apoi înarmaţi ca pentru război, ca toate acestea să se transforme din amintiri post-decembriste într-o realitate actuală… Dar nu o să mai dureze mult, tovarăși; vă trece curând și vouă vremea,
Până atunci suntem alături de tine, Popoviciu Alin!

Iar șefului jandarmeriei Mureș, domnului colonel Filipaș îi transmit un singur mesaj, un singur cuvânt: DEMISIA! Am tot dreptul să o fac, în fond sunt un simplu cetățean care alături de mulți alții îi finanțăm salariul. Iar în subsidiar, un ultim gând: legea este făcută de oameni, pentru oameni, și nu pentru a fi aplicată de niște neoameni în scop represiv. Iar respectul se câștigă, nu se impune, domnule Filipaș! V-ați tras cu stângu-n dreptul, hărțuind un adolescent. Să vă fie rușine!
Voi:#demisia Noi: mai #rezistăm, cât va mai fi nevoie”.