ISU: „Povestea impresionantă din spatele unei imagini simple! Vine o mamă cu fetița de mână și îmi întrerupe conversația pentru a-mi spune că unei doamne i s-a făcut rău și abia a ținut-o să nu cadă. Respectiva doamnă era…”

(Last Updated On: October 18, 2019)

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a adunat în Iași aproximativ 200.000 de credincioși.

În ultima zi de pelerinaj, oameni de toate vârstele au mers să se închine la racla cu sfintele moaște, înainte ca acestea să fie duse înapoi în Catedrala Mitropolitană, unde vor rămâne pe tot parcursul anului, informează stirileprotv.ro.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a redat, într-o postare făcută pe Facebook, o întâmplare văzută prin ochii lui Emanuel Buta, care a participat la activitățile desfășurate la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva:

ISU: „Povestea impresionantă din spatele unei imagini simple! Vine o mamă cu fetița de mână și îmi întrerupe conversația pentru a-mi spune că unei doamne i s-a făcut rău și abia a ținut-o să nu cadă. Respectiva doamnă era...” 1

„De ziua Sfintei Parascheva, imediat după slujbă, discutam la un moment dat la telefon în curtea Mitropoliei. Aveam și ecusonul de voluntar la piept. Nu după multe minute, vine o mamă cu fetița de mână și îmi întrerupe conversația pentru a-mi spune că unei doamne i s-a făcut rău și abia a ținut-o să nu cadă. Respectiva doamnă era chiar lângă noi. Se așezase pe trepte.

În preajmă era un pompier de la IGSU pe care l-am chemat și i-am spus situația. În următoarele minute a avut loc un dialog de o politețe și de o familiaritate memorabile. Pompierul de la IGSU a luat-o pe bătrânică de mâini și a început să o întrebe cum se simte, dacă este sub un anumit tratament și alte chestiuni de genul acesta. Apoi i-a oferit caserola lui cu mâncare și sticla cu apă. Între timp a chemat prin stație câțiva colegi de la SMURD. Mama și fetița nu aveau de gând să plece de acolo până când nu vedeau că totul este în regulă cu acea bătrânică pe care au întâlnit-o atunci pentru prima dată în viață. Iar eu stăteam lângă și priveam toată această întâmplare de care putea să nu știe nimeni niciodată, decât numai Bunul Dumnezeu și Sfânta Parascheva la care veniseră și cei de față.

În esență, cei care stau la rând ore în șir nu sunt oameni de fier, oameni 100% sănătoși sau pregătiți pentru acele ore de așteptare până a se întâlni cu sfinții. De fapt, eu cred cu tărie că un lucru bun nu se face doar când știi sigur că toate sunt aranjate și când ești pe deplin odihnit, pregătit și așa mai departe. Un lucru bun se face cu sacrificiu și cu efort întotdeauna, fără nicio excepție. Dar și bucuria este pe măsură după realizarea lui…”