(Last Updated On: October 10, 2019)

Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, are postura unui pușcăriaș cu statu special. În schimb, familiile victimelor au fost tratate ca infractori de anchetatori, lucru care a dus la demisia șefului DIICOT.

Bărbatul e ținut singur într-o rezervă a Spitalului Penitenciar Jilava și beneficiază de pază pentru a nu fi agresat de ceilalți pușcăriași, informează libertatea.ro.

De la începutul acestei luni, cel supranumit ”monstrul din Caracal” a fost transferat din Arestul Central al Poliției Capitalei la Penitenciarul Spital Jilava. O procedură obișnuită deoarece Dincă urma să fie expertizat psihiatric de medicii legiști de la INML ”Mina Minovici.

Gheorghe Dincă e deținut protejat la Jilava. Stă singur într-un salon al penitenciarului-spital. Familiile victimelor tratate ca infractori de anchetatori 1

Transferul lui Gheorghe Dincă la pușcăria-spital a venit însă la pachet cu o serie de măsuri de siguranță care se iau în cazul persoanelor care ar putea fi vizate de răzbunarea celorlalți pușcăriași.

„Este protejat conform regulamentelor, ca orice persoană vulnerabilă. Deținuții știu ce a făcut și poate exista posibilitatea ca cineva să vrea să-i facă rău. E escortat până la curte, unde e lăsat doar în prezența unor persoane care au comis fapte similare sau care nu prezintă risc să-l atace.

Cât stă în salonul din spital e protejat, pentru că e singur. Acolo are tot ce-i trebuie. Nu îl putem teleporta așa că pe drumurile pe care e nevoit să le facă dintr-un loc în altul din penitenciar, se întâmplă să fie amenințat sau înjurat. Dar doar atât. E bine păzit”, au explicat pentru Libertatea surse din Penitenciarul Jilava.