(Last Updated On: October 9, 2019)

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 10.00, în Parlament. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota, informează digi24.ro.

Jurnalistul Dan Bucura a scris pe Facebook: Despre moțiune, opțiuni și viitorul României

Dan Bucura: „Joi există o șansă ca Viorica Dăncilă să dispară din peisaj. Exista însă câteva lucruri pe care dumneavoastră trebuie sa le știți:  1 - UDMR tocmai a confirmat că va 1

Joi există o șansă ca Viorica Dăncilă să dispară din peisaj. Este într-adevăr prima posibilitate reală ca acest demers democratic al opoziției să aibă succes. Exista însă câteva lucruri pe care dumneavoastră, cititorii mei, trebuie sa le știți:

1 – UDMR tocmai a confirmat că va vota moțiunea, dar nu la vedere. Cică liderii acestui partid ar avea încredere maximă în modul în care urmează liniile partidului fiecare ales în parte. Eu nu cred asta despre niciun politician! Om vedea…

2 – Toți ceilalți din opoziție își doresc într-un glas să plece Dancilă, în primul rând pentru binele țării. Mă bucur nespus să văd așa mulți aleși cărora le pasă de binele României. Să nu uităm totuși că pentru ei, plecarea Vasilicăi înseamnă intratul la guvernare. Care în vremurile noastre echivalează cu un suicid electoral…. Eu nu prea am văzut sinucideri electorale în politica mioritică. Poate doar în cazul lui Emil Boc, atunci când a tăiat în carne vie. Știm cu toții cât a fost ulterior înjurat….

3 – PSD-ul lui Dancilă își permite astăzi să cumpere la bucată aleșii. 2-3 sute de mii de euro pentru un vot e nimica toată, la cât au furat și fură. Există în Parlamentul Romaniei o mulțime de aleși care nu vor mai prinde locuri eligibile în viitoarea legislatură. În toate partidele. De ce n-ar accepta unii un plic gras acum, fie și doar pentru a sta joi acasă ori a se da bolnavi?! Pt PSD e suficientă absența. Știu, nu o vor face pentru că se gândesc la binele țării și implicit al nostru, al poporului votant… Pot sa am dubii la capitolul asta?!

4 – Vorbesc multi despre trădările din PSD. Cică se revolta unii împotriva Vioricai.. La fel de sincer întreb, vor găsi pesedistii un lider mai dulce ca femeia asta?! E manipulabila, nu taie în carne vie, le-a făcut baronilor toate poftele. Luați listele cu fonduri de dezvoltare și investiții și n-o sa vedeți administrație locală nepomenită. O sa le fie mai bine baronilor roșii cu altul la putere?!

În rest, da, Ciuma roșie trebuie să plece! Este cel mai mare rău căzut pe capul României post-decembriste. Dar când vorbim de mijloace, trebuie sa fim puțin realiști…”